Društvo

Šeranić sa predstavnicima EIB-a o izgradnji tehničko-ekonomskog bloka UKC

Šeranić sa predstavnicima EIB-a o izgradnji tehničko-ekonomskog bloka UKC
Foto: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS | Šeranić sa predstavnicima EIP-a o izgradnji tehničko-ekonomskog bloka UKC

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić je na današnjem sastanku sa predstavnicima Evropske investicione banke razgavrao o tehničkim detaljima prve faze projekta izgradnje/rekonstrukcije i opremanja tehničko-ekonomskog bloka (TEB) na UKC-u RS.

Ovaj projekat bi trebalo da obezbijedi snabdjevanje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske svim potrebnim energentima kao što su para, vruća voda, grijanje, hlađenje, medicinski gasovi, za sve klinike u okviru ovog savremenog bolničkog kompleksa.

Takav tehničko-ekonomski blok će podrazumijevati kompletno i dugoročno rješenje za sve postojeće i planirane objekte na lokaciji Paprikovac, uključujući i sve prostore budućeg Medicinskog kampusa kao i pripremu hrane za potrebe svih klinika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. 

Takođe, bilo je riječi i o dosadašnjim aktivnostima na planiranju izgradnje Medicinskog kampusa, koji ostaje strateško opredjeljenje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Da sada je izrađena studija izvodljivosti i idejni projekat, kao i glavni projekti za buduće objekte u okviru Medicinskog kampusa na lokaciji Paprikovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije