Društvo

Šešlija: Bolnica "Srbija" dobiće mobilni rendgen

Šešlija: Bolnica "Srbija" dobiće mobilni rendgen
Foto: Srna | Šešlija: Bolnica "Srbija" dobiće mobilni rendgen

ISTOČNO SARAJEVO - Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je nakon sastanka s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem da je ova zdravstvena ustanova riješila pitanje mobilnog rendgena, koji će dobiti u narednom periodu, a koji je neophodan za pružanje zdravstvene zaštite za sve pacijente i značajno će olakšati posao i u redovnom radu i u borbi sa virusom COVID-19.

Šešlija je zahvalio Viškoviću za posjetu i podršku koju je pružio zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi s virusom korona.

On je Viškovića upoznao o aktivnostima koje su sprovođene u proteklom periodu, o poštovanju mjera Republičkog kriznog štaba i prilagođavanju rada bolnice svim tim preporukama.

Šešlija je rekao da trenutno u kovid bolnici imaju jednog pacijenta iz Gacka pozitivnog na virus korona, koji ima srednje tešku zdravstvenu sliku.

On je napomenuo da su uzeti brisevi svim medicinskim radnicima koji su bili u kontaktu sa zaraženim i svi su negativni i vraćeni na posao u skladu s preporukama resornog ministarstva.

Šešlija je podsjetio da je prošle godine u saradnji s Vladom Srpske dogovoreno da preduzeće "Putevi Republike Srpske" riješi pitanje parkinga ispred bolnice, ali da to nisu dozvolili vremenski uslovi, pa će to pitanje biti riješeno u narednom periodu.

On je istakao da se u periodu od oko 60 dana, od kada se u Bolnici "Srbija" bore sa COVID-19, nijednom nije desilo da zdravstveni radnici imaju problem s nedostatkom zaštitne opreme.

"Uvijek smo imali dovoljne količine, a trenutno raspolažemo značajnim količinama te opreme", istakao je Šešlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije