Društvo

Pratite nas na Google news

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju
Foto: N.N. | Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju
N.N.

BIHAĆ - Improvizovani kamp Vučjak kod Bihaća juče je ostao pust jer je više od šest stotina migranata prevezeno je Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, ali šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

Kako prenosi "Klix" ulaz u divlji migrantski kamp Vučjak i jutros je zabranjen. U blatu su ostali smo poderani šatori i poneka lična stvari. Policija ne dozvoljava medijima da zabilježe ono što je ostalo u kampu.

Ipak, ispred kampa zatekli su dvojicu migranata, dok su četvorica i dalje u jednom od šatora. Kažu da su tokom noći pokušali preko planine Plješevice preći u Hrvatsku, ali nisu uspjeli.

Promrzli, gladni i žedni kazali su da se žele pridružiti prijateljima, porodici i ostalim migrantima u prihvatnim centrima kod Sarajeva jer na Vučjaku tokom zime i u nehumanim uslovima mogu rizikovati i živote.

I dok njih nekoliko želi prema Sarajevu, reporteri portala Klix.ba u razgovoru sa grupom Alžiraca u centru Ušivak saznaje da oni već u narednim danima planiraju put ka Bihaću i novi pokušaj ilegalnog prelaska hrvatske granice.

Jutros su na Vučjak stigli bager i kamioni , prenosi Index.

Bageri su počeli rušiti šatore, a za nekoliko dana kamp bi trebao biti sravnjen sa zemljom, a pored teške mehanizacije, kamp sjekirama ruše i radnici s maskama na licima. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije