Društvo

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju
Foto: N.N. | Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju

BIHAĆ - Improvizovani kamp Vučjak kod Bihaća juče je ostao pust jer je više od šest stotina migranata prevezeno je Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, ali šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

Kako prenosi "Klix" ulaz u divlji migrantski kamp Vučjak i jutros je zabranjen. U blatu su ostali smo poderani šatori i poneka lična stvari. Policija ne dozvoljava medijima da zabilježe ono što je ostalo u kampu.

Ipak, ispred kampa zatekli su dvojicu migranata, dok su četvorica i dalje u jednom od šatora. Kažu da su tokom noći pokušali preko planine Plješevice preći u Hrvatsku, ali nisu uspjeli.

Promrzli, gladni i žedni kazali su da se žele pridružiti prijateljima, porodici i ostalim migrantima u prihvatnim centrima kod Sarajeva jer na Vučjaku tokom zime i u nehumanim uslovima mogu rizikovati i živote.

I dok njih nekoliko želi prema Sarajevu, reporteri portala Klix.ba u razgovoru sa grupom Alžiraca u centru Ušivak saznaje da oni već u narednim danima planiraju put ka Bihaću i novi pokušaj ilegalnog prelaska hrvatske granice.

Jutros su na Vučjak stigli bager i kamioni , prenosi Index.

Bageri su počeli rušiti šatore, a za nekoliko dana kamp bi trebao biti sravnjen sa zemljom, a pored teške mehanizacije, kamp sjekirama ruše i radnici s maskama na licima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije