Društvo

Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadovoljan

Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadovoljan
Foto: Arhiva | Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadvoljan

BIHAĆ - U prihvatnom centru za migrante u srpskom selu Lipa kod Bihaća nije došlo do sukoba migranata sa policijom i radnicima koji obezbjeđuju ovaj kamp nego je jedan migrant "izražavao nezadovoljstvo" u čemu su mu se pridružile kolege, rekao je danas portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, jedan migrant je, valjajući se po zemlji, izražavao svoje nezadovoljstvo što ne može ući u ovaj prihvatni centar, u čemu su mu se pridružile kolege.

Šiljdedić je objasnio da je ovom migrantu bio onemogućen ulazak u kamp, jer su popunjeni kapaciteti ovog prihvatnog centra.

On je dodao da postoje problemi sa ovom populacijom i da te probleme ne želi umanjivati.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak iz kampa u srpskom selu Lipa na kom se vidi da migrant u ležećem položaju udara glavom od zemlju, da ga u tome pokušavaju spriječiti i podići pripadnici obezbjeđenja prihvatnog centra, te da su ih okružili drugi migranti.

Pojedini mediji su objavili ovaj snimak i istakli da je u prihvatnom centru za migrante Lipa došlo do novog sukoba migranata sa policijom i radnicima za obezbjeđenje kampa. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije