Društvo

Sindikalci i Vlada postigli dogovor

Sindikalci i Vlada postigli dogovor
Foto: Velibor Tripić | Sindikalci i Vlada postigli dogovor

BANJALUKA - Vlada RS i Konfederacija sindikata RS dogovorili su na današnjem sastanku da se u narednom periodu aktivno radi, kako bi zahtjevi konfederacije bili ispunjeni, a opšti kolektivni ugovor potpisan u najkaraćem roku, potvrdio je za "Nezavisne" Željko Tepavčević, predsjednik Konfederacije sindikata RS.

"Kompletan posao bi trebao biti završen do 15. septembra, a već od sutra ćemo aktivno raditi na potpisivanju kolektivnih ugovora za jedinice lokalne uprave, za Željeznice RS, za naftnu industriju, aneksiranje kolektivnog ugovora elektroprivrede RS, kolektivnog ugovora za fizioterapeute i radne terapeute, a na narednoj sjednici ćemo pokušati završiti priču oko potpisivanja opšteg kolektivnog ugovora", pojasnio je Tepavčević.

Istakao je da su se na sastanku pojavile neke nove inicijative oko rješavanja jedinog spornog pitanja, pitanja regresa, jer na su prethodnim sastancima, kako kaže, predstavnici Konfederacije sindikata RS i predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS izdefinisali sve druge članove iz opšteg kolektivnog ugovora, osim ovog.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije