Društvo

Sindikat: Radnici će protestovati do smjene Jankovića

Sindikat: Radnici će protestovati do smjene Jankovića
Foto: Srna | Sindikat: Radnici će protestovati do smjene Jankovića

ISTOČNI DRVAR - Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" iz Istočnog Drvara nastavili su proteste koji traju već 16 dana, a predstavnik Sindikata Radenko Bosnić kaže da će radnici istrajati u zahtjevu da bude smijenjen vršilac dužnosti direktora Nikola Janković.

"Šesnaesti dan radnici Šumskog gazdinstva protestuju. Svakodnevno smo ispred Uprave i čekamo da se ova agonija završi, da Janković bude smijenjen i da zaštitimo radnička prava. Nadamo se da će ova saga uskoro biti okončana i da ćemo nastaviti normalan rad", rekao je Bosnić.

Jedan od nezadovoljnih radnika Šumskog gazdinstva Marko Zarač rekao je Srni da mu je Janković prijetio otkazom.

"U tom obavještenju navedeno je da sam onemogućio i ometao druge radnike da obavljaju svoje poslove. Pitam se samo koje radnike, kada je većina već danima ispred Uprave i čeka da Janković ode iz Istočnog Drvara. Taj mali broj radnika koji je uz Jankovića poprimio je njegovo krajne bahato i osiono ponašanje", rekao je Zarač.

On je dodao da će radnici istrajati u svom protestu, uprkos velikoj hladnoći, jer je temperatura jutros ispod nule.

Protesti u Šumskom gazdinstvu "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru počeli su 31. oktobra. Radnici koji protestuju traže smjenu sadašnjeg vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića koji je otpustio radnike iz Drvra i Istočnog Drvara i doveo radnike iz drugih opština, uglavnom iz Ribnika.

Opštinsko rukovodstvo Istočnog Drvara podržava radnike koji protestuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije