Društvo

Sindikat traži da se ispoštuje dogovor o povećanju plata

Sindikat traži da se ispoštuje dogovor o povećanju plata
Foto: Ilustracija/Arhiva | Sindikat traži da se ispoštuje dogovor o povećanju plata

BANJALUKA - Predstavnici pet sindikata radnika zaposlenih u javnom sektoru Republike Srpske zatražili su od Vlade Srpske da organizuje sastanak na najvišem nivou radi pronalaska rješenja za realizaciju sporazuma o povećanju plata zaposlenim u ovoj oblasti.

Sindikat uprave, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske insistiraju da tom sastanku, osim njihovih predstavnika, prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i resorni ministri.

Predsjednik Sindikata uprave Srpske Božo Marić napomenuo je da je prije godinu dana, uz prisustvo Dodika, zaključen sporazum o načinu na koji će za 55.000 radnika biti povećane zarade koje se finansiraju iz republičkog budžeta ili javnih sredstava, kao i da je dogovoreno da se topli obrok i regres izdvoje iz osnovne plate.

"Radna grupa koju je imenovala Vlada Srpske održala je dva sastanka na kojima nismo usaglasili stavove", naveo je Marić, prenosi Srna.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Anica Jondić rekla je da ovi sindikati neće ostati nijemi ukoliko najkasnije do kraja juna ne bude održan taj sastanak, naglasivši da postoje dovoljno snažni pravni mehanizmi kako da se dođe do realizacije tog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije