Društvo

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika
Foto: Ilustracija | Sindikat traži povećanje primanja zdravstvenih radnika

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite traži povećanje primanja zdravstvenih radnika, odnosno više sredstava za topli obrok i regres na postojeću platu.

Zahtjeve su prenijeli ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću.

Šeranić je rekao da je jedan od zahtjeva Sindikata bio da se definiše način primanja radnika i kada je riječ o toplom obroku.

"I ranije su vođeni razgovori da se nađu određeni proračuni i načini obezbjeđenja odgovarajućih sredstava na tom planu. Dakle, to je zahtjev koji podrazumijeva aktivnost više ministarstava i institucija, a mi ćemo o tome svakako nastaviti razgovore sa sindikalcima i saslušati njihove prijedloge", naveo je Šeranić.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nikola Crnčević rekao je da zahtijevaju da budu povećana primanja radnika u ovoj oblasti sa akcentom na izdvajanje toplog obroka i regresa na postojeći platni koeficijent, odnosno da se posebno iskazuju topli obrok i regres na postojeću platu.

Istakao je da radnici nisu zadovoljni posljednjim povećanjem plata koje se desilo početkom ove godine, jer je to povećanje, kako je ocijenio, pojela aktuelna inflacija.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije