Društvo

Sindikat uprave u četvrtak donosi odluku o razlazu ili ostanku sa Mišićevom

Sindikat uprave u četvrtak donosi odluku o razlazu ili ostanku sa Mišićevom
Foto: Ilustracija | Sindikat uprave u četvrtak donosi odluku o razlazu ili ostanku sa Mišićevom

PRIJEDOR - Konferencija sindikata uprave Republike Srpske na kojoj će biti riječi o istupanju ovog granskog sindikata iz Saveza sindikata RS ili ostanku u njemu počela je u srijedu na Kozari, kod Prijedora.

Uvodni dio činile su rasprave i tekuća pitanja, kao i rasprava o najvažnijem pitanju, dok će konačna odluka biti saopštena u četvrtak na vanrednoj pres-konferenciji.

"Danas smo počeli, a sutra donosimo konačnu odluku i izlazimo s njom u javnost", kazao je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS, koji nije želio ništa da otkriva dok se ne sprovedu rasprave i čuju mišljenja sindikalaca.

Iz uprave su više puta isticali nezadovoljstvo načinom na koji Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata RS, rukovodi ovim tijelom te načinom kako se postupa prema ovoj grani. U jednom trenutku zatražili su korjenite promjene SSRS, što im nije ispunjeno.

Ukoliko dođe do izlaska, Savez sindikata RS, koji prema nekim procjenama broji između 50.000 i 60.000 članova, ostao bi bez ogromnog broja članova, to jest njih 9.500 koji pripadaju upravi, a možda čak i više, jer je Marić ranije najavio razgovore i sa predstavnicima drugih nezadovoljnih grana o njihovom istupanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije