Društvo

Širom Srpske dočekana Nova 2023. godina, republika bogatija za 19 beba

Širom Srpske dočekana Nova 2023. godina, republika bogatija za 19 beba
Foto: RTRS | Širom Srpske dočekana Nova 2023. godina, republika bogatija za 19 beba

Širom Republike Srpske na gradskim trgovima, ugostiteljskim objektima i domovima dočekana je Nova 2023. godina.

Slavlje na otvorenom organizovano je u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Trebinju, Prijedoru...

U šest gradskih opština Istočnog Sarajeva nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, pa su građani 1. januar dočekali uglavnom u krugu porodice.

Novogodišnji provod organizovan je na Јahorini i Ravnoj planini.

Građani Bijeljine dočekali su 2023. godinu na Gradskom trgu, uz rok grupu "Kerber" i vatromet u ponoć.

Novogodišnja noć je protekla mirno, bez incidenata, narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda, potvrđeno je Srni u dežurnim službama.

Veliki broj građana Novu godinu dočekao je u svojim domovima ili u nekom od brojnih restorana i kafića u gradu.

 Veliki broj građana Trebinja i gostiju dočekao je Novu godinu na Trgu slobode uz koncert pjevača Peđe Jovanovića i veličanstven vatromet u ponoć.

Novogodišnja noć protekla je bez narušavanja javnog reda i mira, u Hitnoj pomoći tokom noći bilo je više od 50 pregleda, a vatrogasna služba imala je jednu intervenciju, rečeno je Srni u ovim službama.

U trebinjskom porodilištu nije rođena nijedna beba.

U ostalim opštinama istočne Hercegovine nije bilo organizovanog dočeka na otvorenom, pa su građani Novu godinu dočekali u svojim domovima i ugostiteljskim objektima.

Zvorničani su dočekali Novu godinu porodično u svojim kućama i stanovima te u ugostiteljskim objektima i okolnim turističkim destinacijama u Banji Koviljači, Loznici i Gučevu.

Na Gradskom trgu u Zvorniku nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, ali će novac namijenjen za tu svrhu biti dodijeljen porodicama koje su u stanju socijelne potrebe.

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24 časa evidentirana su tri krivična djela, po jedno u Vlasenici, Šekovićima i Milićima, te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira na području Kozluka.

U istom periodu, desile su se tri saobraćajne nezgode, po jedna u Podgori, Zaklopači i Srebrenici, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Zvorniku tokom novogodišnje noći primljeno je deset pacijenata, dok je medicinska ekipa imala i jednu intervenciju na terenu.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su mirnu noć.

Prema podacima iz "Elektro-Bijeljine", na zvorničkom području nije bilo nestanaka električne energije.

Iz "Zvornik puteva" je saopšteno da se saobraćaj na putevima regije Birač odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. /kraj/msg/foto

 Nekoliko stotina građana opštine Šamac dočekalo je Novu godinu na Gradskom trgu uz vatromet, kuvano vino i koncert "Gigante benda". U ponoć se građanima obratio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji im je čestitao Novu godinu i poželio mir, sreću i blagostanje.

"Neka nam Nova godina donosi novi početak, novu energiju i nadu da ostvarimo sve započete projekte uz ravnomjeran razvoj opštine. Želim svim stanovnicima naše opštine dobro zdravlje, sreću i sveopšti prosperitet", poručio je Milićević.

U šamačkom hotelu "Plaža" nije bilo organizovanog dočeka, ali su zato restorani i kafići bili puni gostiju.

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, od kojih 12 djevojčica i sedam dječaka.

U porodilištu u Banjaluci rođeno je 10 beba, u Prijedoru tri, u Doboju dvije, te u Nevesinju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu i Zvorniku po jedna, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama.

U Banjaluci je rođeno osam djevojčica i dva dječaka, Prijedoru dvije djevojčice i jedan dječak, u Doboju dva dječaka, u Bijeljini i Zvorniku i Istočnom Sarajevu po jedan dječak i Nevesinju jedna djevojčica.

U Trebinju nije bilo poroda, a u porodilištu u Foči podaci nisu saopšteni. /kraj/da

 Doček Nove godine u Banjaluci protekao je bez narušavanja javnog reda i mira, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi.

"Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nesreća sa posljedicama po lica. Ovo je jedan od boljih dočeka Nove godine", istakli su u ovoj upravi.

U Službi Hitne pomoći u Banjaluci Srni je rečeno da je novogodišnja noć protekla bez većih intervencija.

Građani Banjaluke i mnogobrojni turisti dočekali su 2023. godinu na Trgu Krajine, uz spektakularne koncerte grupe "Legende" i Goce Tržan, te ponoćni vatromet.

Novogodišnja noć na području Istočnog Sarajeva protekla je bezbjedno, građani su slavili u ugostiteljskom objektima i krugu porodice, a prije ponoći u Bolnici "Srbija" rođena je jedna beba. U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Srni je rečeno da je novogodišnja noć protekla bezbjedno, bez prijavljenih krivičnih djela.

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, na odjeljenju porodilišta, Srni je potvrđeno da je u protekla 24 časa rođena jedna beba - dječak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije