Društvo

Sjeverna Makedonija donirala UKC-u RS 400 vizira

Sjeverna Makedonija donirala UKC-u RS 400 vizira
Foto: UKC RS | Sjeverna Makedonija donirala UKC-u RS 400 vizira

BANJALUKA - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović danas je uručio donaciju koja sadrži 400 vizira Vladi Đajiću, generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Radi se o gestu prijateljstva i podrške medicinskih radnika Skoplja koji su posredstvom Ambasade BiH u Republici Sjevernoj Makedoniji poslali donaciju kolegama u UKC RS-u koji su na prvoj liniji odbrane od korona virusa već više od godinu dana, saopštili su iz UKC-a RS.

Prilikom primopredaje donacije ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović je rekao da je riječ o malom znaku pažnje i uvažavanja od strane medicinskih radnika i ljekara iz Skoplja za medicinske radnike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Istakao je da je ovo poklon od heroja iz Skoplja za heroje u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Dodao je da je tokom proteklog perioda Republika Sjeverna Makedonija uputila više donacija prema Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i to u periodu kada su u Republici Srpskoj bili zemljotresi, tj. uručena je finansijska pomoć Kostajnici i Kozarskoj Dubici od strane Grada Skoplja i Vlade Republike Sjeverne Makedonije, uručena je pomoć Udruženju mladih „Fokus“ iz Kozarske Dubice, kao i pomoć za obnavljanje jedne porodične kuće itd. Danas je planirano da se uruče dva prečišivača vazduha za dva vrtića u Kozarskoj Dubici.

Đajić se od srca zahvalio kolegama ljekarima i drugim zdravstvenim radnicima iz Skoplja kao i Ambasadi BiH u našoj bratskoj zemlji na donaciji u medicinskoj opremi. Rekao je da je najvažnije od svega pokazati jedinstvo u borbi protiv korona virusa koja je zadesila čitav svijet, a da su upravo to uradile kolege iz Skoplja. Istakao je da više od donacije znači  solidarnost medicinskih radnika koja je najveći podstrek da se izborimo sa ovom pošasti.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije