Društvo

Škiljević: Mrtve prevozim porodicama 24 godine

Škiljević: Mrtve prevozim porodicama 24 godine
Foto: Ilustracija | Škiljević: Mrtve prevozim porodicama 24 godine

BANJALUKA, SARAJEVO - Ne postoji mogućnost da promijenim svoju odluku o podnošenju ostavke u Privremenom upravnom odboru Instituta za nestala lica BiH. Poslije takve kampanje protiv mene i poslije 24 godine života u kojem sam više mrtvih prevezao i spremio porodicama nego iko, dočekao sam da me nazivaju izdajicom i dezerterom.

Kazao je to juče Momir Škiljević, član Privremenog UO Instituta za nestala lica BiH, poslije najave da će podnijeti ostavku na funkciju u tom tijelu.

On je za "Nezavisne" nekoliko minuta prije nego što će prisustvovati sjednici istakao da će ipak po pravilniku morati ostati na funkciji još mjesec po podnošenju ostavke.

"Na sjednici ću obrazložiti zašto sam podnio ostavku, vjerovatno ste pratili svu medijsku satanizaciju mene, tako da nemam više šta reći. Jednostavno, šta sam god pokušao da promijenim - nije se moglo", kaže on.

Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH trebalo je juče na sjednici u Sarajevu da razmatra imenovanje novih članova Kolegijuma direktora Instituta. Odbor je sačinio rang-listu kandidata za članove Kolegijuma direktora Instituta, na kojoj su prva tri mjesta zauzeli Amor Mašović, Marko Jurišić i Nikola Perišić.

Nedeljko Mitrović, predsjednik Organizacije porodica poginulih i nestalih civila i boraca Republike Srpske, kazao je da razumije ostavku Škiljevića jer je, kako kaže, bio izložen neobjektivnoj kritici.

"Pogotovo od strane Boračke organizacije, i to sada poslije 22 godine oni će nekoga tražiti. Trebalo je da se izvine što nisu ništa do sada radili i nemaju moralno pravo da kritikuju nekoga ko je kroz Crveni krst godinama pomagao u traženju, dok su oni ćutali", kazao je Mitrović.

Predstavnici Boračke organizacije RS smatraju da srpski predstavnici u Institutu za nestale osobe ništa nisu uradili da se ubrza traženje nestalih iz RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije