Društvo

Škola u Drakuliću uskoro u novom ruhu

Škola u Drakuliću uskoro u novom ruhu
Foto: N.N. | Škola u Drakuliću uskoro u novom ruhu

Područna škola u Drakuliću biće renovirana ovih dana, u okviru velikog plana obnove i izgradnje 17 školskih i predškolskih objekata, vrijednog 6,5 miliona KM.

Radovi na školi u Drakuliću već su uveliko u toku, a objekat će dobiti novu fasadu i vanjsku stolariju. Po okončanju radova, đaci i nastavnici dobiće mnogo bolje uslove za rad.

U isto vrijeme, u toku je realizacija najvećeg pojedinačnog projekta iz ovogodišnje obnove - "utopljavanje" OŠ "Zmaj Jova Jovanović", za šta je kroz Projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno nešto više od milion KM.

Od energetskih mjera na ovoj školi planirani su zamjena vanjskih prozora i vrata, postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta, te ugradnja termostatskih ventila i pumpi.

Obimni radovi traju i na školi "Branko Ćopić" u Boriku, za šta je takođe kroz Projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno oko 700.000 KM.

U okviru ovogodišnje obnove škola pri kraju je gradnja sportske dvorane OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM. Uskoro se očekuje i početak izgradnje dvorane u OŠ "Sveti Sava" na Laušu.

Radovi planirani za ovu godinu već su okončani na školi u Pavlovcu, koja je dobila novu vanjsku stolariju i sanirane sanitarne čvorove, a škola u Stričićima, uz stolariju, dobila je i obnovljenu fiskulturnu salu.

Radovi su pri kraju u Ekonomskoj školi, koja će dobiti novu stolariju u suterenu škole, sa uključenom adaptacijom kabineta za praktičnu nastavu.

Ovogodišnjim planom obnove obuhvaćena je i OŠ "Branislav Nušić" i toku je ponovljeni postupak javne nabavke za zamjenu stolarije na starom objektu škole.

Sveukupno, 6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata. Sredstva su obezbijedili grad, Svjetska banka kroz Projekat energetske efikasnosti, koji implementira Ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, zatim Ministarstvo prosvjete i kulture RS, UNDP, Vlada Srbije i Vlada Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije