Društvo

Škole u Srpskoj porukama provjeravaju jesu li djeca zaražena

Škole u Srpskoj  porukama provjeravaju jesu li djeca zaražena
Foto: PixabayAlexandra_Koch | Razrednici porukama provjeravaju jesu li djeca zaražena

BANJALUKA - Razredne starješine i učitelji u banjalučkim školama putem Vibera danas su zatražili od roditelja informacije da li su djeca ili roditelji zaraženi virusom korona.

Kako su se "Nezavisnim novinama" obratili čitaoci, poruke koje su svi roditelji banjalučkih osnovaca danas zaprimili putem Vibera odnosile su se na broj učenika i roditelja koji su ili pozitivni na virus korona ili u izolaciji.

"Molim vas da mi pošaljete informaciju ako je neko od učenika ili roditelja pozitivan na virus i ima li učenika u izolaciji", stoji u jednoj od tih poruka.

Kako su za "Nezavisne" potvrdili u osnovnim školama u Banjaluci, ali i u drugim opštinama i gradovima, ovo je uobičajeno pitanje, jer su škole dužne da vode evidenciju o učenicima koji su zaraženi i koji su u izolaciji.

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije, rekao da su željeli da dobiju trenutno stanje o broju zaraženih učenika, odnosno broju djece, ali i prosvjetnih radnika koji su u izolaciji.

"Mi smo to ranije pratili na dnevnom nivou dok je nastava trajala, a sada kako je bio raspust želimo da dobijemo statistički pokazatelj kakvo je stanje prije početka drugog polugodišta", kazao je Popržen za "Nezavisne novine".

Da se sprovodi uobičajena provjera broja zaraženih učenika, kao i onih u izolaciji za "Nezavisne" je potvrdio i Milorad Nadaždin, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola hercegovačke regije.

"Ovo su podaci koje smo stalno prikupljali u toku polugodišta", naveo je Nadaždin.

Podsjećamo da su u Ministarstvu prosvjete i kulture RS naveli da je planirano da nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola u Srpskoj počne u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije