Društvo

Skoro 200 mališana naučilo plivati tokom ljetne škole u Doboju

Skoro 200 mališana naučilo plivati tokom ljetne škole u Doboju
Foto: N.N. | Skoro 200 mališana naučilo plivati tokom ljetne škole u Doboju
Sanja Čakarević

DOBOJ - Višak kilograma, problemi s kičmom, deformiteti stopala samo su neki od razloga zbog kojih su roditelji svoju djecu ovog ljeta upisali u školu plivanja, ali najveći broj polaznika je na časove dolazio s namjerom da nauči ukrotiti vodu, pa je čak skoro 200 mališana u protekla dva mjeseca naučilo plivati.

Marija Jović, majka devetogodišnje Jelene, kaže da njena kćerka nije imala nikakvo plivačko iskustvo prije dolaska u školu, tako da je zadovoljna rezultatima postignutim tokom 14 dana obuke.

"Oduševljena je što je savladala tehniku kraul i smatra da mama i tata sada ne znaju plivati jer ne plivaju na taj način (smijeh). Naučila je da roni i da samostalno bude u bazenu, u dubokoj vodi", priča Jovićeva.

U školi plivanja rade četiri trenera koji sve polaznike dijele u tri grupe, ne po uzrastu, nego po tome koliko su slobodni prilikom ulaska u bazen, te ih potom uče da pravilno plivaju četiri tehnike.

"Mi počinjemo od kraula, to je najjednostavnija i najlakša tehnika za učenje, zatim leđna, govorim sada o težini pokreta, delfin i prsna. Najatraktivnija im je delfin tehnika, ali je ujedno i najteža", pojašnjava Nemanja Cvijanović, trener plivanja u Školi sporta "Sparta", te dodaje da 99 procenata djece savlada tehniku kraul.

Da bi bili dobri plivači, djeca moraju prvo da nauče vježbe disanja, ističu treneri, a polaznici obuke kojima ulazak u bazen nije bio prvi kontakt s vodom mnogo brže su napredovali od vršnjaka.

"Ako dijete ima određeni strah od vode, ako ne smije ni da potopi glavu, ne smije da se odvoji od zida (bazena) u dubljoj vodi, naravno da je taj napredak sporiji", kaže Ljubo Ignjatović, trener plivanja.

Zanimljivo je da se djeca koja su ranije naučila plivati rado vraćaju u školu kako bi usavršili tehnike, a među njima ima veoma talentovanih, koji bi, da imaju uslove za treninge, mogli biti plivački šampioni.

"Šteta što nemamo zatvoreni bazen u Doboju. Mislim da bi već bilo plivača koji bi mogli da se takmiče u određenim disciplinama", kazao je Budimir Luković, trener plivanja.

Desetogodišnjem Mihajlu ovo je treći ciklus škole plivanja na koji ide.

"Veoma smo zadovoljni. To forsiramo zbog djeteta i njegovog zdravlja, pravilnog razvijanja", kaže Igor Gavrić, Mihajlov otac.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije