Društvo

Slavlje u "Banji Vrućici": Spektakularan koncert i vatromet

Slavlje u "Banji Vrućici": Spektakularan koncert i vatromet
Foto: Jelena Đurđević | Slavlje u "Banji Vrućici": Spektakularan koncert i vatromet

TESLIĆ - Spektakularnim koncertom Trubačkog orkestra Dejana Petrovića, te benda Perice Jaćimovića, ali i veličanstvenim vatrometom, Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" počeo je obilježavanje velikog jubileja - stotinu godina od osnivanja.

U višečasovnoj muzičkoj i vizuelnoj poslastici, sinoć su uživali brojni gosti "Banje Vrućice", ali i stanovništvo Teslića i okolnih lokalnih zajednica. 

Bend Perice Jaćimovića publiku je zagrijao narodnim i tradicionalnim pjesmama, a potom su atmosferu do usijanja doveli čarobni zvuci trube višestrukih pobjednika Dragačevskog sabora u Guči. Perica Jaćimović je izrazio zadovoljstvo učešćem u ovoj proslavi.

"Zaista, ovo je predivan koncert. Ovo je drugi put kako sam tu, a zaposlenima u 'Banji Vrućici' želim da ovakve jubileje proslavljaju još stotinama godina, te da to čine baš na ovakav način", rekao je on.

Prvi put je "Banju Vrućicu" posjetio i odmah se oduševio čuveni Dejan Petrović, ambasador srpske trube.

"Ovo je divno mesto. Zaista divan kompleks. Kada sam ovde došao, imao sam osećaj kao da sam u nekom evropskom gradu. Nisam, iskreno, ni znao da ovako nešto postoji kod nas na Balkanu", rekao je Petrović, čiji je bend učestvovao na brojnim velikim muzičkim festivalima, sa kojih je donio mnoge nagrade.

Petrović je, vidno oduševljen atmosferom, svima preporučio da posjete "Banju Vrućicu".

"Ko god voli ovakav vid odmora, zaista dajem preporuku", napomenuo je Petrović.

Ni publika nije štedila riječi opisujući sinoćnje koncerte, ali i ambijent u "Banji Vrućici".

"Prvi put sam ovdje, po preporuci komšije koji u 'Banju Vrućicu' dolazi već godinama. Po dolasku, saznao sam za ovo slavlje jubileja, i rado sam se odazvao. Vjerujte, do sada sam posjetio jako mnogo banja. Utisci iz 'Banje Vrućice' su izuzetno pozitivni. Ovdje je zaista lijepo, imam samo riječi hvale za sve što sam vidio u 'Banji Vrućici'", rekao je Radiša Laketić, gost iz Bijeljine.

Priliku da dođu na koncert, nije propustilo ni lokalno stanovništvo pa je tako Drago Markočević iz Teslića ispričao da jubilej, koji slavi "Banja Vrućica", predstavlja veliko dostignuće.

"U vrijeme kada se mnoge firme zatvaraju, mi s ponosom možemo da kažemo da ova banja, pod rukovodstvom Dragana Bogdanića, uspješno posluje. 'Banja Vrućica' je naš veliki brend", kazao je Markočević.

Bogdanić, inače generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", izrazio je zahvalnost svim gostima.

"Tu smo da zajedno podijelimo radost povodom 100 godina postojanja 'Banje Vrućice'. Posebnu zahvalnost iskazujem svim našim korisnicima, koji vjeruju u nas, u 'Banju Vrućicu'. Mi se trudimo da svake godine kod nas dožive nešto novo", naglasio je Bogdanić.

On je najavio da je ova manifestacija početak tradicije.

"Mi ćemo nastaviti i u narednim godinama, prvog vikenda u avgustu, da održavamo ovu manifestaciju. Ovo je početak sljedećeg vijeka 'Banje Vrućice'", istakao je Bogdanić, nakon čijeg obraćanja je, oko ponoći, nebo iznad "Banje Vrućice" obasjao veličanstven vatromet, koji je trajao desetak minuta i oduševio je sve prisutne.

Veliki jubilej "Banja Vrućica" proslavlja i narednih sedmica, a već večeras, sa početkom u 20 časova, nastupaju poznata estradna imena Džejla Ramović i Boban Rajović.

Za 20. avgust planiran je fudbalski meč na kojem će vještine odmjeriti veterani lokalnog FK "Mineral" sa veteranima FK "Crvena zvezda" iz Beograda, a ulaz je, kao i za sve ostale manifestacije, besplatan.

Za početak idućeg mjeseca najavljena je i promocija monografije o "Banji Vrućici" , a potom, već 11. septembra, biće održana Svečana akademija povodom stotog rođendana ovog zdravstveno-turističkog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije