Društvo

Služen parastos za poginule pripadnike MUP-a RS

Služen parastos za poginule pripadnike MUP-a RS
Foto: Vladimir Stojaković | Služen parastos za poginule pripadnike banjalučke policije

BANJALUKA - Za 782 poginula pripadnika MUP-a RS, u sklopu obilježavanja 4. aprila, Dana Policije RS, služen je parastos ispred zgrade MUP-a u Banjaluci.

Parastosu su prisustvovali brojni zvaničnici, uključujući i Milorada Dodika, predsednika RS, Željku Cvijanović, premijera RS, Nedeljka Čubrilovića, predsjednika Narodne skupštine RS, Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, te njegovog kolegu iz Srbije Nebojšu Stefanovića.

Vijence za stradale policajce položili su Lukač i direktor Policije Darko Ćulum, Dodik i Čubrilović. Vijence je položila i delegacija Vlade RS na čelu sa Cvijanovićevom. Zoran Đerić, izaslanik člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, takođe je položio vijence, a onda i Stefanović i Vladimir Rebić, direktor Policije Srbije, te mnogi drugi.

Vijence za poginule pripadnike MUP-a RS su, takođe, položile i delegacije boraca, Ruske Federacije, grada Banjaluka, porodice poginulih policajaca i drugi, a zatim je uslijedio minut ćutnje za poginule pripadnike MUP-a.

Darko Ćulum, direktor Policije RS, rekao je da je danas kod zgrade MUP-a osveštan spomenik svim pripadnicima MUP-a koji su dali svoje živote u ratu.
"Koristim priliku da svim pripadnicima policije čestitam dan Policije, uz želju da ga proslavljaju u zdravlju, sreći, miru i veselju", rekao je Ćulum

Sa početkom u 11 časova, predviđeno je da Dodik, Cvijanovićeva i Lukač otvore Centar za obuku MUP-a RS u Zalužanima, dok će dva sata kasnije biti osveštana Spomen-soba i služen pomen poginulim pripadnicima MUP-a RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije