Društvo

Smanjena vidljivost na dionicama u dolinama rijeka

Smanjena vidljivost na dionicama u dolinama rijeka
Foto: N.N. | Smanjena vidljivost na dionicama u dolinama rijeka

BANJALUKA - Smanjena vidljivost zbog magle jutros je prisutna na putevima u dolinama rijeka Spreče, Lašve, Bosne, Plive, Vrbasa, Save i Sane, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Poledice ima na dionicama na planinama i preko prevoja, pa iz AMS-a vozače podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Radovi su aktuelni i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putnom pravcu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava, uz petnaestominutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse.

Iz AMS-a podsjećaju vozače koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH da mogu da provjere trenutno stanje saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije