Društvo

Smanjena vidljivost na području Mrkonjić Grada

Smanjena vidljivost na području Mrkonjić Grada
Foto: N.N. | Smanjena vidljivost na području Mrkonjić Grada
Srna

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a na području Mrkonjić Grada vidljivost je zbog jutarnje magle smanjena na 100 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na putu Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, danas će biti privremenih obustava saobraćaja do maksimalno pet minuta od 12.00 do 17.00 časova, zbog minerskih radova.

Zbog izgradnje sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, do 29. septembra biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Saobraćaj je za sva vozila obustavljen na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice zbog izgradnje kanalizacione mreže i sanacionih radova.

Saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, kao i svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Banjaluci će do 23. septembra od 8.00 do 20.00 časova svakodnevno biti obustavljan saobraćaj zbog sanacije Ulice Petra Velikog do raskrsnice sa Sarajevskom ulicom u naselju Česma.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraća usporeno, a s obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Zbog sanacije klizišta, režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača, kao i na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika.

U toku je deminiranje obale rijeke Save, u mjestu Prud, FBiH, zbog čega su aktuelne povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Šamac jedan-Grebnice, svakim danom od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminerskih radova na putnom pravcu Brod-Odžak od 8.00 do 18.00 časova, kao i na lokalitetu Klakari Gornji od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj se obustavlja 30 minuta, a vozila propuštaju 15 minuta.

U sjeverozapadnim krajevima Federacije BiH magla jutros smanjuje vidljivost, a u ostalim krajevima ima slabije jutarnje magle.

Zbog minerskih radova danas od 11.00 do 15.00 časova mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja, do 15 minuta, na magistralnom Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć, u blizini kamenoloma Orlova Klisura.

Na graničnim prelazima jutros nisu zabilježana duža čekanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na graničnom prleazu Novi Grad-Dvor.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije