Društvo

Smanjena vidljivost na putevima uz rijeke

Smanjena vidljivost na putevima uz rijeke
Foto: N.N. | Smanjena vidljivost na putevima uz rijeke

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima uz rijeke Savu, Drinu, Bosnu i Lašvu, te u pojedinim dijelovima Kantona Sarajevo, kao i na auto-putu Zenica jug-Tarčin, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja.

Zastoji ili kraće obustave saobraćaja, mogu se očekivati na dionicama na kojima je zbog radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog radova na regionalnom putu Vršani-Rača, u rejonu naseljenih mjesta Batković i Ostojićevo, danas će od 9.00 do 16.00 časova biti obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj je potpuno obustavljen kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila isključivo se odvija obilaznicom.

Na magistralnom putu LJubogošta-Pale kroz tunel Kalovita Brda saobraćaj je obustavljen zbog sanacionih radova, te se odvija obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Kroz Nevesinje je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne mreže i kolovoza na dijelu magistralnog puta Nevesenje jedan-Nevesinje dva.

U toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ i Brčko dva /granica Republike Srpske i Brčko distrikta/ - Gornja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena radovima na snazi ostaje zabrana saobraćaja teretnih vozila, koja se preusmjeravaju na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se neizmjenično, jednom trakom.

Na području Banjaluke izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka jedan-Banjaluka /Rudarska/.

U FBiH radovi su aktuelni na lokalitetima Drivuša i Konjic, kao i na regionalnim putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog radova na ulazu u tunel Oštrik na auto-putu Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri zbog sanacije mosta na lokalitetu Mehurići, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Zbog sanacije dijela regionalnog puta u naselju Mahala na području Breze saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije