Društvo

Snijeg na kolovozima u višem predjelima

Snijeg na kolovozima u višem predjelima
Foto: N.N. | Snijeg na kolovozima u višem predjelima
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, na putevima u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, dok se na pravcu Livno-Drvar kiša ledi u dodiru sa tlom.

Vozače iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske napominju da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Iz AMS upozoravaju da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak minuta i propušta se naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Srpske Toplice /na dijelu od Kosmosa do Nule/ u toku je izgradnja trase optičkog kabla, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz regulaciju semaforima na dijelu gdje se izvode radovi.

Počela je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena je privremena signalizacija.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica.

Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Zbog sanacije klizišta, na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od 7.00 do 16.00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase "M3".

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse "Drinatransa" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Zbog deminerskih radova na putu Brod-Odžak, na deminerskim radilištima Klakari Donji devet i 13, od 8.00 do 18.00 časova radnim danima saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/Federacije BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Auto-moto društvu /AMD/ "Sigurnost" u Bijeljini od 9.00 do 11.00 časova i AMD "Semafor" u Zvorniku od 13.00 do 15.00 časova u okviru preventivne kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2018", vozači će moći da besplatno kontrolišu ispravnost uređaja na vozilima i njihovu pripremljenost za vožnju u zimskim uslovima.

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na dionicama u zapadnim krajevima Federacije BiH, posebno na pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Izačić i Glamoč-Mliništa.

Zbog sanacije tunela "Vranduk dva" i dva mosta izmijenjen je režim saobraćanja na dionici Zenica-Nemila.

Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put Nemila-Zenica.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštovanje postavljene signalizacije.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i poluprikolicom na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Magla smanjuje vidljivost
Društvo

Magla smanjuje vidljivost

Troje povrijeđenih u udesu kod Zvorika
Društvo

Troje povrijeđenih u udesu kod Zvorika

Oblačno sa kišom
Društvo

Oblačno sa kišom

Najčitanije