Društvo

Snijeg otežava saobraćaj u BiH, neki putni pravci obustavljeni za kamione

Snijeg otežava saobraćaj u BiH, neki putni pravci obustavljeni za kamione
Foto: Screenshot | Snijeg otežava saobraćaj u BiH, neki putni pravci obustavljeni za kamione

BANJALUKA - Zbog sniježnih padavina, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, u višim predjelima i preko planinskih prevoja upozorava se na ugažen snijeg na kolovozu, posebno na dionicama prema Stričićima, Кneževo - Кotor Varoš i Galmoč - Mlinište.

“Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na oprezniju i sporiju vožnju, posebno na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila potpuno obustavljen. Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj je zbog klizišta odvija jednom saobraćanom takom naizmjenično na regionalnom putu Mrakovica - Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, i na dionici Кozarac-Mrakovica zbog odrona saobraćaj se takođe odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog novih sniježnih padavina trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima a izdvajamo putne pravce: Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Bugojno-Кupres-Šuica. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, navode iz Auto - moto saveza RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije