Društvo

Snijeg usporio saobraćaj

Snijeg usporio saobraćaj
Foto: Arhiva | Snijeg usporio saobraćaj

BANJALUKA - Zbog snijega je usporeno odvijanje saobraćaja u višim predjelima i preko prevoja, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega i poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog niske temperature ima poledice i klizavih kolovoza i u nižim predjelima, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

U toku su radovi na putevima Gradiška-Nova Topola, Banjaluka-Stari Majdan dva, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", Šipovo-Novo Selo,

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja u tunelu "Čeljigovići" na dionici Lapišnica-LJubogošta i u tunelu "Ugar" na dionici Crna Rijeka-Ugar.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na u mjestu Filipovići na putu Foča-Goražde, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta planiran je na putevima Stanić Rijeka-Karuše i Vardište-Goražde, Ustikolina-Gacko.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na dionici Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-476 Ukrina-Gornja Vijaka.

Ugaženog snijega na kolovozu ovog jutra ima u višim predjelima na zapadu Federacije BiH, naročito na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Kupres, Livno-Glamoč-Mliništa i Livno-Bosansko Grahovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja, a na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a noću preusmjerava na obilaznicu u krug fabrike "Metaling".

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Jablanica-Mostar, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije