Društvo

Socijalisti podržali izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" na Kosmetu

Socijalisti podržali izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" na Kosmetu
Foto: N.N. | Socijalisti podržali izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" na Kosmetu

BANJALUKA – Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa posebnim potrebama, počeće u ponedjeljak, a potrebno je prikupiti još oko 155.000 evra.

Rečeno je ovo danas na konferenciji Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka, na kojoj je SP uputila poziv svim političkim strankama da se priključe humanitarnoj akciji.

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, rekao je da će ovaj dnevni centar koristiti 137 djece i mladih, te da je polaganje kamena temeljca planirano 26. juna.

"Za izgradnju centra je potrebno 200.000 evra, a do sada smo humanitarnom akcijom prikupili 35.000 evra. Od tog novca smo kupili zemljište od 674 kvadratnih metara, a planiramo da zgrada bude u kapacitetu od 476 kvadratnih metara", rekao je Arlov.

Dodaje da će ova humanitarna akcija trajati do 30. juna, te da se do sada odazvalo šest opština koje su prikupile oko 11.000 evra.

Slobodan Protić, predsjednik Izvršnog odbora SP-a, kazao je da ovo nije prva akcija pomoći srpskom narodu na Kosmetu u kojem učestvuje SP, te da će ova stranka iz svog budžeta donirati 5.000 KM.

"Pozivamo sve političke partije, vladajuće i one u opoziciji, da se priključe ovoj humanitarnoj akciji, da se okupimo oko jedne plemenite i humane akcije", poručio je Protić.

Goran Selak, predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka, rekao je da Socijalistička partija i gradski odbor SP Banjaluka daje punu podršku izgradnji ovog Dnevnog centra na Kosmetu.

"Poruka ove inicijative nije samo humanitarna već poziv na okupljanje, zajedništvo i solidarnost", rekao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije