Društvo

Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu

Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu
Foto: Nedžad Uglješa | Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednik Narodne skupštine RS i kćerka Radovana Karadžića, prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske, komentarišući informaciju da su se u njihov stan u Ulici Sutjeska u centru Sarajeva uselili migranti, rekla je da joj oni ne smetaju.

"Ne znam da li su tamo upali migranti. Pitajte naše stare, dobre komšije", poručila je Karadžić-Jovičevićeva. Dodala je da njenoj porodici nikada nije dozvoljeno da ima bilo šta sa stanom na pomenutoj adresi, jer je, navodno, zagubljena dokumentacija o imovini.

"Tu je živjela neka medicinska sestra iz Zenice zahvaljujući 'bliskosti' s menadžmentom bolnice 'Koševo'", objašnjava ona i dodaje da ako njoj ne smetaju migranti, ne smetaju ni njoj.

Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, izjavio je da je grupa migranata koja je uselila u Karadžićev stan održala lekciju predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću i ostalim srpskim ministrima u Savjetu ministara, kao i kompletnom Savjetu ministara da nisu dorasli migrantskoj krizi u BiH i izazovima koje ona sa sobom nosi.

Ističući da nije slučajno odabran Karadžićev stan, Špirić je rekao da Govedarica i Mektić treba da provjere da li je to slučajno.

Prema njegovim riječima, kriminalni krugovi koji upravljaju migrantskom krizom jasno su poslali poruku institucijama vlasti BiH, a posebno Srbima, na način da su uselili migrante u stan prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske.

Podsjećamo, pojedini federalni mediji objavili su da se migranti "sakupljaju" u nekadašnjem Karadžićevom stanu u centru Sarajeva. Naime, prema njihovom pisanju, u stan se uselilo najmanje pet migranata, a komšije tvrde kako su cijelu noć ulazili i izlazili iz prizemnog stana sestre Ljiljane Zelen-Karadžić, a da je koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do 1992. godine. Komšije su vidjele, kako tvrde ti mediji, da su migranti provalili u jedan od stanova.

Međutim, informaciju da su se u nekadašnji stan Karadžića u sarajevskoj Ulici Sutjeska uselili migranti i da uznemiravaju stanare  niko nije mogao potvrditi.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo "Nezavisnim" su potvrdili da nisu imali nikakvu prijavu remećenja javnog reda i mira od strane komšija u Ulici Sutjeska na broju 2, te da nije evidentirana ni provala.

Karadžića je, podsjećamo, Haški sud osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

Cika Velja

Bosnjacki zet Spiric,opet o stanovima. . . Covjece ko je u tvojim stanovima po svijetu,cijim parama si ih kupio,hajde o tome malo?!?Jesu li ti to "tvoji"javili da su uselili u stan Karadzica,za koji se zna da je "zagubljena"dokumentacija o da nemaju pravo na njih. . . Bas njihova zagubljena, . . . Daj povuci veze pa i to preposi na sebe,udomi rodbinu . . .

mil-cer

Ilegalni migranti ilegalnu u tuđem stanu.. i to sve Sarajevo dopusta...zašto ih Baker nije pustio u svoju kucu.

sasas

Bojane, nije problem da neko koga je muka naterala koristi tvoj stan, ali ti bi trebao da znaš za to, i to treba da bude legalno, a ne da neko provali i useli se bez znanja vlasnika i lokalnih vlasti

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije