Društvo

Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu

Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu
Foto: Nedžad Uglješa | Sonja Karadžić: Migranti mi ne smetaju u stanu

SARAJEVO - Sonja Karadžić-Jovičević, potpredsjednik Narodne skupštine RS i kćerka Radovana Karadžića, prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske, komentarišući informaciju da su se u njihov stan u Ulici Sutjeska u centru Sarajeva uselili migranti, rekla je da joj oni ne smetaju.

"Ne znam da li su tamo upali migranti. Pitajte naše stare, dobre komšije", poručila je Karadžić-Jovičevićeva. Dodala je da njenoj porodici nikada nije dozvoljeno da ima bilo šta sa stanom na pomenutoj adresi, jer je, navodno, zagubljena dokumentacija o imovini.

"Tu je živjela neka medicinska sestra iz Zenice zahvaljujući 'bliskosti' s menadžmentom bolnice 'Koševo'", objašnjava ona i dodaje da ako njoj ne smetaju migranti, ne smetaju ni njoj.

Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, izjavio je da je grupa migranata koja je uselila u Karadžićev stan održala lekciju predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici, ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću i ostalim srpskim ministrima u Savjetu ministara, kao i kompletnom Savjetu ministara da nisu dorasli migrantskoj krizi u BiH i izazovima koje ona sa sobom nosi.

Ističući da nije slučajno odabran Karadžićev stan, Špirić je rekao da Govedarica i Mektić treba da provjere da li je to slučajno.

Prema njegovim riječima, kriminalni krugovi koji upravljaju migrantskom krizom jasno su poslali poruku institucijama vlasti BiH, a posebno Srbima, na način da su uselili migrante u stan prvog predsjednika SDS-a i Republike Srpske.

Podsjećamo, pojedini federalni mediji objavili su da se migranti "sakupljaju" u nekadašnjem Karadžićevom stanu u centru Sarajeva. Naime, prema njihovom pisanju, u stan se uselilo najmanje pet migranata, a komšije tvrde kako su cijelu noć ulazili i izlazili iz prizemnog stana sestre Ljiljane Zelen-Karadžić, a da je koji sprat više i stan u kojem su Karadžići živjeli do 1992. godine. Komšije su vidjele, kako tvrde ti mediji, da su migranti provalili u jedan od stanova.

Međutim, informaciju da su se u nekadašnji stan Karadžića u sarajevskoj Ulici Sutjeska uselili migranti i da uznemiravaju stanare  niko nije mogao potvrditi.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo "Nezavisnim" su potvrdili da nisu imali nikakvu prijavu remećenja javnog reda i mira od strane komšija u Ulici Sutjeska na broju 2, te da nije evidentirana ni provala.

Karadžića je, podsjećamo, Haški sud osudio na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije