Društvo

Sportisti i Mozzart u akciji "Osmijeh za svako dijete"

Sportisti i Mozzart u akciji "Osmijeh za svako dijete"
Foto: N.N. | Sportisti i Mozzart u akciji "Osmijeh za svako dijete"

Proteklog vikenda u Banjaluci je održan prvi Humanitarni turnir "Osmijeh za svako dijete".

Fudbalski asovi iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, sportisti i javne ličnosti u Univerzitetskoj dvorani zaigrali su na dva gola u humanitarne svrhe, a sav prihod od prodatih ulaznica ide Domu za nezbrinutu djecu Rada Vranješević. 
 
Sportski pobjednik na parketu bila je ekipa Slovenije, a moralnu pobjedu odnijeli su organizatori ovog humanitarnog turnira, kao i štićenici Doma "Rada Vranješević". 
 
Svoj dopinos ovoj plemenitoj misiji, kupovinom 400 ulaznica, dala je i kompanija Mozzart. 
 
"Takmičenje je odlično prošlo, sportskog duha nije falilo iako rezultat nije bio u prvom planu. Najvažnije nam je da smo uspjeli da prikupimo novčanu pomoć za djecu u Domu 'Rada Vranješević'. Pobjednik ovog turnira za nas je svako dijete iz ovog Doma. Mnogi su, donacijama ili kupovinom ulaznica, podržali našu humanu misiju, a izdvojio bih kompaniju Mozzart koja je kupila 400 ulaznica vrijednosti 2.000 KM i na tome im se posebno zahvaljujem", kaže jedan od organizatora turnira Boro Vujić, koji je igrao za ekipu "All stars". 
 
Osim njega u organizaciji i utakmicama turnira učestvovali su Saša Kajkut, Bojan Puzigaća, Vladan Grujić, Darko Maletić, Zlatan Muslimović i Boris Vrhovac Vrle, te ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić. 
 
Nisu samo fudbaleri zaigrali u ovoj akciji, bili su tu još košarkaš Marko Šćekić, rukometaši Goran Malić i Mladen Bojinović.
 
Humanitarne mečeve igralo je pet ekipa. Pored selekcije Slovenije, Borca i Partizana, igrali su i veterani Sarajeva te tim svih zvijezda.
 
Pobjednički pehar podigli su Slovenci koji su u finalu savladali ekipu Borca sa 3:1, a treće mjesto pripalo je Beograđanima. 
 
Osim novčane pomoći koja je prikupljena na humanitarnim mečevima, djeci u Domu Rada Vranješević podijeljeni su i paketi, a tokom utakmica mogli su uživo da gledaju svoje idole, što im je izmamilo osmijehe na lice.
 
"Bezrezervno smo podržali Humanitarni turnir 'Osmijeh za svako dijete' jer smo u ovoj manifestaciji prepoznali vrijednosti koje svakodnevno baštinimo kroz naše društveno odgovorne akcije. To su podrška sportu i humanitarni rad kroz donacije, a ovo nije prvi put da smo pomogli Dom za nezbrinutu djecu Rada Vranješević", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta Selma Salkanović. 
 
Kompanija Mozzart i ranije je, kroz akciju "Humanitarni tiket u podne", više puta pružila podršku štićenicima ovog Doma. 
 
Organizatori turnira "Osmijeh za svako dijete" se nadaju da će ova sportska i humanitarna manifestacija da preraste u tradiciju i da će svake godine, uz podršku donatora poput Mozzarta, pomoć uputiti drugoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije