Društvo

Srbija i RS saradnjom do unaprijeđenja rada javne uprave

Srbija i RS saradnjom do unaprijeđenja rada javne uprave
Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu Srbije | Srbija i RS saradnjom do unaprijeđenja rada javne uprave

BEOGRAD - Nacionalna akademija za javnu upravu Srbije i Agencija za državnu upravu Republike Srpske potpisale su danas Memorandum o saradnji, koji predviđa unapređenje odnosa dvije institucije i dinamičniju saradnju u aktivnostima stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

Memorandum su, u Beogradu, potpisali v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije Dražen Maravić i direktor Agencije za državnu upravu RS Aleksandar Radeta.

Memorandumom će biti omogućeno unapređenje rada i stručnih kapaciteta u javnoj upravi, razmjena dobre prakse, realizacija zajedničkih programa stručnog usavršavanja, kao i razmjena državnih službenika radi stručnog usavršavanja i uzajamnih boravaka na stažu, navodi se u saopštenju Nacionalne akademije za javnu upravu.

Maravić je rekao da je Akademija otvorena da dijeli i prima znanje i iskustvo sa partnerima, kako bi doprinijela stručnom razvoju i unapređenju ljudskih resursa u javnoj upravi u cijelom regionu.

"Sa Agencijom za državnu upravu RS imamo dobre odnose i veoma sam srećan što ćemo od sada zajedno raditi na tome da obe strane unaprede svoj rad, koji će kao krajnji rezultat dovesti do povećanja efikasnosti državne uprave", rekao je Maravić.

Nacionalna akademija za javnu upravu već sarađuje sa Nacionalnom školom za javnu administraciju Francuske (ENA), Saveznom akademijom za javnu upravu Austrije, a nedavno je potpisan i prvi međunarodni sporazum o saradnji digitalnim sertifikatom sa Nacionalnim centrom za javnu upravu i lokalnu samoupravu (EKKDA) Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije