Društvo

Sredstva prikupljena "Kreativnim ispadom" donirana Savezu za rijetke bolesti i "Iskri"

Sredstva prikupljena "Kreativnim ispadom" donirana Savezu za rijetke bolesti i "Iskri"
Foto: N.N. | Sredstva prikupljena "Kreativnim ispadom" donirana Savezu za rijetke bolesti i "Iskri"

BANJALUKA - Osma humanitarna manifestacija "Kreativni ispad", koju organizuje Medicinska škola u Banjaluci, okupila je mnogobrojne učesnike, a sva prikupljena sredstva donirali su Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" i Savezu za rijetke bolesti.

Kako navode iz ove škole, pod sloganom "Pružimo ruku - darujmo ljubav", 18, 19. i 20. maja održane su humanitarne večeri, koje su nastavak projekta "Sedmica zdravlja", realizovanog u aprilu u prostorijama Medicinske škole.         

"Cilj manifestacije je prikazati svestranost, kreativnost, talenat učenika, koji sa profesorima iz Aktiva srpskog jezika nekoliko mjeseci pripremaju program za izvođenje u tri odvojene večeri. Tom prilikom su održana predavanja, aukcija slika, a prikupljen je određeni novčani iznos, koji je, uz 'Kreativni ispad', sastavni dio manifestacije i humanitarne aktivnosti", kažu iz Medicinske škole za "Nezavisne".      

Naime, kako navode, u holu Doma omladine je 18. maja postavljena izložba slika, ali i drugih umjetničkih radova, čijom prodajom je prikupljen značajan novčani iznos.  

"Novac je na završnoj večeri doniran predstavnicima udruženja Savez za rijetke bolesti i 'Iskra'. Daliborka Savičić, koordinatorka projekta 'Sedmica zdravlja', zajedno sa kolegama iz Aktiva stručno-teorijske nastave, uspjela je da, u saradnji sa idejnim tvorcem ovogodišnjeg 'Kreativnog ispada' Sanjom Đurić, profesorkom srpskog jezika i književnosti, poveže humanost, umjetnost, stručnost i etičnost", rekli su iz Medicinske škole. 

Ističu da su ova dva velika projekta spojena u jedan stvorila moto humanitarne akcije "Pružimo ruku - darujmo ljubav", koja je okupila više od stotinu učesnika.

"Učenici su pokazali i dokazali svestranost, humanost i ljubav. Pravo zadovoljstvo je bilo gledati mlade ljude na sceni Doma omladine, gdje su prve večeri izvedene različite poetske, plesne i muzičke kompozicije", navode iz ove škole.               

Dodaju da je naredne večeri izvedena predstava "Crni dani u bijelom mantilu", čiji scenario je napisao Miloš Đerman, učenik završnog razreda Medicinske škole, koji je uspio da okupi svoje drugove i drugarice i komedijom zadivi sve prisutne, dok je treće, donatorsko veče, u petak bilo pravi umjetnički performans. Osim toga, prikazan je i dokumentarni film "Pružimo ruku - darujmo ljubav", namijenjen svima koji boluju od rijetkih i malignih oboljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije