Društvo

Srna obilježava 30 godina od osnivanja i krsnu slavu

Srna obilježava 30 godina od osnivanja i krsnu slavu
Foto: ilustracija | Srna obilježava 30 godina od osnivanja i krsnu slavu

BANJALUKA - Novinska agencija Republike Srpske – Srna sutra obilježava 30 godina od osnivanja i krsnu slavu Blagovijesti, a tim povodom brojni zvaničnici Srpske uputili su čestitke zaposlenima u ovoj medijskoj kući.

Predsjednica RS Željka Cvijanović čestitala je Srni 30 godina rada i krsnu slavu, ističući da je ova agencija, kao vjerodostojan tumač i hroničar duha vremena, nezaobilazan servis informativnog sistema Srpske, prepoznatljiva i respektabilna.

"Još jednom čestitam jubilej i krsnu slavu Blagovijesti, sa željom da u narednim godinama svjedočimo daljem unapređenju rada Agencije, a Vama i svim zaposlenima, želim puno uspjeha na profesionalnom i ličnom planu", navela je Cvijanovićeva u čestitki upućenoj generalnom direktoru agencije Jovanu Cvjetkoviću i vršiocu dužnosti glavnog i odgovornog urednika Tatjani Parađini.

Čestitku direktorima, urednicima i novinarima Srne uputio je i predsjednik Vlade RS Radovan Višković.

Naglasio je da će Vlada RS i dalje biti čvrst oslonac Srni u njenim nastojanjima da daljom modernizacijom i tehnološkim unapređenjima hvata korak s vremenom, uspješno se noseći sa izazovima savremenih načina komunikacije.

"Svjestan sam koliko je vaš posao odgovoran i težak i kako je teško u ovim izazovnim vremenima ostati svoj i istrajati. Ali, ne sumnjam da ćete nastaviti tradiciju nizanja uspjeha i da ćete ostati naš ponos i jedan od simbola Republike Srpske", poručio je u čestitki ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić.

Savez sindikata RS naglasio je da u agenciji Srna rade kvalitetni i profesionalni novinari, te da njihov profesionalizam, trud i bdijenje na svim važnim događajima traže veliki angažman.

"U protekle tri decenije, od formiranja do danas, bili ste objektivni i profesionalni u svom izvještavanju. Za Savez sindikata Republike Srpske od izuzetnog je značaja postojanje Novinske agencije Republike Srpske", naveli su u čestitiki.

Podsjećamo, Srna je osnovana na Blagovijesti 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija Srna. Ona je neodvojivo vezana za nastanak RS i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnijih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije