Društvo

Srpčaninu sa invaliditetom ispunjena želja: Dobio bicikl na poklon

Srpčaninu sa invaliditetom ispunjena želja: Dobio bicikl na poklon
Foto: srbac-rs.com | Srpčaninu sa invaliditetom ispunjena želja: Dobio bicikl na poklon

SRBAC - Srbački humanista Novak Marković, koji živi i radi u Austriji, poklonio je bicikl Milošu Milankoviću iz Razboja Ljevčanskog koji je nezaposlen i preživljava samo od skromnih primanja koja dobiva preko Centra za socijalni rad.

Miloš je osoba s invaliditetom i teško vodi brigu o sebi, a kako dolazi često u Srbac po socijalnu pomoć, bilo je potrebno da mu se osigura prevozno sredstvo.

Bicikl je osiguran uz posredstvo Crvenog krsta Srbac koji je Milošu izašao u susret i pronašao donatora za ovaj humani čin.

"Radi se o skromnom i dobroćudnom čovjeku koji često dolazi u Crveni krst po pomoć. Do sada smo mu poklanjali radio i televizor, obuću i odjeću, deke i hranu. Izrazio je veliku želju da dobije bicikl i uz pomoć humaniste Novaka Markovića uspjeli smo ga nabaviti ", rekla je sekretar Crvenog krsta Srbac, Ljiljana Bilanović.

Novak Marković je do sada više puta pomogao siromašnima i oboljeloj djeci iz srbačke opštine a nedavno je u Srbac dovezao veliku donaciju koju su obezbijedili Klaus, Edit i Ana-Marija Majr iz Austrije u vidu prehrambenih artikala, odjeće i obuće i tehničke robe za socijalno ugrožena i staračka domaćinstva iz srbačke opštine.

(srbac-rs.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije