Društvo

Pratite nas na Google news

Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču

Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču
Foto: Srna | Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču
Srna

BEČ - Deveti tradicionalni Srpski novogodišnji koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" održan je u Beču, povodom Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Koncertu humanitarnog karaktera prisustvovali su ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predstavnici srpskih organizacija, austrijskih organa, sveštenstvo i veliki broj Srba, ali i Austrijanaca, saopšteno je iz "Prosvjete" u Austriji.

Izaslanik vladike austrijsko-švajcarskog Andreja, otac Jovan Govedarica prenio je tople vladikine pozdrave i prilog od 500 evra za djecu "Prosvjetine" škole srpskog jezika.

Prema tradiciji, Novogodišnji koncert otvorio je u ponedjeljak uveče, 13. januara, "Mali hor" u okviru "Prosvjete" pod vođstvom Vere Simić, sa prigodnim pjesmama na srpskom i njemačkom jeziku.

Najistaknutiji učesnici koncerta bili su primadona beogradske opere Dragana del Monako i pijanistkinja Nataša Veljković koje su nadahnuto izvele splet srpskih, ruskih, španskih i italijanskih pjesama.

Nastupili su i violončelista Miloš Stosiek, kao i solistkinja Nataša Veljković, te pjevači Jelena Krstić i Aleksandar Simić.

Predsjednik "Prosvjete" Srđan Mijalković zahvalio je gostima i prijateljima na pomoći, te izrazio nadu da će sljedeći, jubilarni 10. Srpski novogodišnji koncert biti održan u uglednoj Zlatnoj sali Muzikferajna u kojoj se održava svetski poznati Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije