Društvo

Pratite nas na Google news

Srpski povratnici traže rješavanje problema u selu Kamenice kod Jajca

Srpski povratnici traže rješavanje problema u selu Kamenice kod Jajca
Foto: N.N. | Srpski povratnici traže rješavanje problema u selu Kamenice kod Jajca
Srna

JAJCE - Srpski povratnici u selo Kamenice u opštini Jajce zatražili su od načelnika ove opštine Edina Hozana da im pomogne u rješavanju problema sa kojima se suočavaju, a jedan je i planirana izgradnja velikog azila za pse u krugu nekadašnje kasarne.

Povratnik u Kamenice Mile Vukadin rekao je Srni da povratnici još nisu dobili odgovor Hozana, pa su zatražili pomoć iz Republike Srpske, odnosno od načelnika opštine Jezero Snežane Ružičić, koja je prije nekoliko dana posjetila ovo selo i obećala da učiniti sve kako bi bili poboljšani uslovi života Srba i unapređena opšta bezbjednost u ovom povratničkom selu.

"Nažalost, kao povratnici suočavamo se mnogim izazovima i problemima. Infrastruktura u selu je potpuno uništena i tridesetak povratnika jedva preživljava. Sada je planirana i izgradnja azila za pse što je nedopustivo u selu gdje se Srbi bore za goli opstanak", kaže Vukadin.

On je izrazio nadu da će problemi povratnika biti riješeni, jer će u suprotnom biti prinuđeni da napuste vjekovna ognjišta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije