Društvo

Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć

Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć
Foto: Srna | Srpski povratnici u Grahovo bez krova nad glavom, potrebna pomoć

GRAHOVO - Braći Milovanu i Žarku Kalaba, srpskim povratnicima u selo Bastasi u Bosanskom Grahovu, potrebna je pomoć u rješavanju stambenog pitanja jer im je kuća spaljena tokom rata i nikada nije obnovljena.

Milovan Kalaba rekao je Srni da su od 1997. godine predavali dokumenta za obnovu njihove kuće i da su dobili obećanje da će im kuća biti obnovljena, ali da to traje godinama jer sve ostaje na obećanjima.

"Prije rata smo imali dvije kuće, a danas nemamo ništa. Mi tražimo samo da nam se obezbijedi bar privremeni smještaj ili pomoć u bilo kom smislu", rekao je Kalaba, koji sa bratom živi od stočarstva i u toku ljetnje sezone rade za dnevnice.

On je naveo da su nakon povratka u svoje selo živjeli u kući rođaka koji su im izašli u susret.

"Došlo je vrijeme da moramo iseliti iz kuće naših rođaka koji su nam dali kuću na korištenje. Sad nemamo gdje, ne možemo pod vedro nebo. Našli smo privremeni smještaj, kuću koja nema ni prozore ni vrata", naglasio je Kalaba. 

Načelnik opštine Bosansko Grahovo Duško Radun rekao je Srni da je braći Kalaba zaista treba pomoć i da se nada i vjeruje da će početkom godine biti riješeno njihovo stambeno pitanje jer su prošli na javnom pozivu za obnovu kuća kod federalnog ministarstva.

Njihov komšija Goran Rudić rekao je da za Kalabe ima samo riječi hvale.

"Oni su prave komšije, uvijek su tu kada treba pomoći", rekao je Rudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije