Društvo

Šta je dosad urađeno po pitanju socijalne karte?

Šta je dosad urađeno po pitanju socijalne karte?
Foto: N.N. | Šta je dosad urađeno po pitanju socijalne karte?

BANJALUKA – Šta je dosad urađeno po pitanju socijalne karte u Republici Srpskoj?

Na ovo pitanje mogli bi dobiti odgovor u ponedjeljak 25. marta, za kada je najavljena pres konferencija predstavnika Agencije za informaciono-komunikacione tehnologije Republike Srpske.

Kako su najavili, oni će u Banjaluci predstaviti dosadašnje rezultate u realizaciji projekta "Socijalna karta Republike Srspke".

Podsjećamo, premijer Srpske Radovan Višković ovo je najavio tokom sjednice Narodne skupštine RS, koja je prošle sedmice održana u Banjaluci.

Socijalna karta je tema o kojoj se priča već duži niz godina.

Konstantno se obećavalo da će ovaj strateški dokument biti završen, a i sam Višković je početkom prošle godine najavio da će karta biti gotovo do juna 2023. godine.

Ipak, od toga nije bilo ništa, a kako je i sam rekao, nije želio da "da prevelik novac".

"Ja sam smatrao da već postoje baze koje samo treba objediniti i da to bude baza socijalne karte, a onda da se u narednom periodu to proširuje na druge segmente", naveo je Višković.

Socijalna karta je projekat od republičkog značaja čiji je cilj uspostavljanje jedinstvene i centralizovane elektronske evidencije o socijalno-ekonomskom statusu korisnika prava iz oblasti socijalne, boračko-invalidske i zaštite djece i porodice.

Projekat će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, kao nosiocem, biti prezentovan u 10.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije