Društvo

Stalni radni odnos za devetoro djece poginulih boraca

Stalni radni odnos za devetoro djece poginulih boraca
Foto: N.N. | Stalni radni odnos za devetoro djece poginulih boraca

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske primila je na nedavno završenom javnom konkursu u stalni radni odnos 32 nova službenika, od kojih je devet visokoobrazovanih iz kategorije djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske, izjavila je danas direktor te institucije Zora Vidović.

Ona je novinarima u Banjaluci rekla da je prijemom u stalni radni odnos ovih devetoro lica dat doprinos opredjeljenju Vlade da bude riješeno pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo što je Poreska uprava raspisala konkurs za popunu radnih mjesta radnika koji su otišli u penziju ili otišli iz ove institucije.

"Posebnu pažnju smo obratili na djecu poginulih boraca i ratne vojne invalide, što je već naša praksa. To je jedan mali način da se odužimo njihovim roditeljima koji su dali za Srpsku ono najvrijednije što su imali - život i dijelove tijela. I u narednom periodu se posebna pažnja mora obratiti na te kategorije u cijeloj Republici Srpskoj", rekla je Vidovićeva.

Ona je za narednu godinu najavila raspisivanje još jednog konkursa, s obzirom na to da značajan broj ljudi u Poreskoj upravi odlazi u penziju.

"Trudićemo se da primimo u radni odnos svu djecu iz kategorije poginulih boraca koja obavljaju sada pripravnički staž kod nas, kao i one koji su zaposleni na određeno vrijeme. To su čestita i vrijedna djeca koja dobro obavljaju svoj posao", navela je Vidovićeva.

Poželjevši novim službenicima uspjeh u njihovom budućem radu, Vidovićeva je dodala da je zapošljavanje mladih kadrova korisno i da ga treba potencirati, jer je starosna struktura u toj instituciji dosta loša.

Biljana Ristić iz Teslića, koja je završila Ekonomski fakultet u Banjaluci i dobila posao u Poreskoj upravi, rekla je da to mnogo znači djeci iz kategorije poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

"Vjerujem da ćemo kolege i ja korektno i dosljedno obavljati svoj posao. Poreska uprava je institucija koja je pokazala veliko poštovanje prema kategorijama koje su dale najveći doprinos za opstanak Srpske", ocijenila je Ristićeva nakon današnjeg prijema za nove službenike u Poreskoj upravi u Banjaluci.

U Poreskoj upravi su rekli da od novih službenika očekuju da predano rade, izvršavaju svakodnevne zadatke i doprinesu daljem jačanju i razvoju ove institucije i pružanju još kvalitetnijih usluga poreskim obveznicima.

Poresku upravu Republike Srpske je u 2017. napustilo 47 službenika, a u ovoj godini raspisan je javni konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije