Društvo

Stanivuković: Dići glas protiv poskupljenja vozačkih ispita

Stanivuković: Dići glas protiv poskupljenja vozačkih ispita
Foto: Screenshot | Stanivuković: Dići glas protiv poskupljenja vozačkih ispita

BANJALUKA – Zbog najavljenog povećanja cijena vozačkih ispita, Draško Stanivuković, novoizabrani najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini RS i aktuelni odbornik u Skupštini Banjaluka, danas je izveo performans na ulici.

"Borba protiv bilo kog poskupljenja u narednom periodu postat će imperativ", rekao je Stanivuković na početku video prenosa koji je emitovan njegovom Facebook profilu.

"Odvoz smeća, grijanje, taksi prijevoz, autobuske karte, PDV, a sada i vozački ispiti. Sa ovakvim platama da li je to moguće", upitao je Stanivuković.

Istakao je da predviđeno cijena vozačkog ispita treba da bude 800 evra.

"U Sloveniji gdje je prosječna plata 1000 evra, vozački ispit košta 750 evra. U našoj zemlji projsečna plata iznosi 440 evra", rekao je Stanivuković

Stanivuković je govorio pred grupom okupljenih građana na poligonu u Banjaluci a među njima je bio i jedan preduzetnik koji posjeduje kamione i koji je rekao da sa ovakvim cijenam ispita neće biti moguće naći profesionalne vozače, te da ih zadnjih godinu i po već teže i nalazi.

Stanivuković je za nedjelju, 11. novembar, zakazao i mirno okupljanje građana u Krfskoj ulici, na poligonu sa kojeg kreće polaganje vozačkog ispita.

Naveo je da će do tada obaviti niz razgovora sa relevantnim ljudima, institucijama i auto školama kako bi našli kompromisno i najbolje rješenje.

"Odluka o poskupljenju vozačkih ispita se donosi u utorak, zato u nedjelju treba da reagujemo jer znam da možemo ovo zaustaviti", rekao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije