Društvo

Stanivuković i UKC ukrstili koplja i zbog kuhinje

Stanivuković i UKC ukrstili koplja i zbog kuhinje
Foto: N.N. | Stanivuković i UKC ukrstili koplja i zbog kuhinje

BANJALUKA – Nakon situacije sa kiseonikom, u fokusu javnosti našla se i kuhinja u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske nakon što je fotografije objavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdeći da je stanje loše, dok su u petak iz ove zdravstvene ustanove rekli da zaposleni u njoj održavaju visok nivo čistoće u da predano rade.

Iz Gradske uprave Banjaluka rekli su u petak da UKC RS nije dozvolio nastavak kontrole, te su zatražili izuzeće inspektora iz procedure, jer su se pojavile fotografije kuhinje ove ustanove u javnosti i time se prejudicirao ishod kontrole.

"UKC RS je tražio da se u zapisnik unese da je završena studija izvodljivosti rekontrukcije tehničko-ekonomskog bloka i da će tender biti raspisan za 15 dana", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, objavio je na društvenim mrežama fotografije kuhinje koje su nastale od inspekcije grada Banjaluka koja je izvršila nadzor kuhinje u četvrtak.

"Ustanovljeno je da kuhinja ne zadovoljava minimum sanitarno-tehničkih uslova za funkcionisanje", naveo je Stanivuković na društvenim mrežama

Iz UKC RS su odgovorili da opremu i prostor kuhinje zaposleni u ovoj ustanovi predano i sa pažnjom održavaju na visokom nivou čistoće i higijene.

"Ovi ljudi, dobri i pošteni radnici hrane naše pacijente, pripremaju više od tri hiljade obroka dnevno. Svaki dan. Oni nemaju subote i nedjelje, nemaju praznike, rade od jutra do mraka, 365 dana u godini. Obroke osmišljavaju stručnjaci, nutricionisti zaposleni u našoj bolnici koji vode brigu da ne samo kvalitetan, već i najzdraviji obrok bude poslužen našim pacijentima", navode u UKC RS.

Dodaju da je prioritet sveobuhvatna rekonstrukcija.

"Važan dio Tehničko-ekonomskog bloka je bolnička kuhinja koja zahtijeva obnovu. Ovaj  proces započeo je 2016. godine i bio praćen izuzetno kompleksnim usaglašavanjem tenderske dokumentacije. Očekujemo u što skorijem roku datum raspisivanja tendera", kazali su u petak UKC RS i naglasili da to Stanivuković jako dobro zna, te da je ovo što je uradio bilo krajnje nepošteno.

Nenad Stevandić, zamjenik direktora UKC RS, u petak je komentarišući fotografije koje je objavio Stanivuković rekao da se radi o prostoriji gdje se pere voće i povrće i da taj dio ne može da bude kao apoteka.

"Ispravnost hrane se provjerava na dnevnom nivou, nikada nismo imali trovanja hranom, uzimamo uzorke i sa podova", naglasio je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije