Društvo

Stevanović: Uzeti brisevi od primarnih kontakata oboljelih

Stevanović: Uzeti brisevi od primarnih kontakata oboljelih
Foto: Srna | Stevanović: Uzeti brisevi od primarnih kontakata oboljelih

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da su od svih primarnih kontakata tri lica sa regije Birač koja su pozitivna na virus korona uzeti brisevi za testiranje, te da se rezultati očekuju sutra.

Stevanović je konferenciji za novinare izjavio da je riječ o 23 osobe koje su bile u najbližem kontaktu sa trojicom zaraženih.

"Za članove porodica zaraženih osoba izrečene su mjere kućne izolacije. Pripremamo spiskove za takozvani drugi prsten, to su lica koja su bila u kontaktima sa ove 23 testirane osobe", rekao je Stevanović, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Zvornika uputio je apel svakom pojedincu da maksimalno bude posvećen prije svega sopstvenoj, a na taj način i zaštiti sugrađana.

"Nije vrijeme za paniku, nego da zajedno radimo na sprečavanju širenja virusa kako bismo prošli sa što manje zaraženih osoba, a to možemo samo ako najdiscilinovanije sprovodimo sve preporuke i naredbe, od toga da ostajemo u svojim domovima, preko održavanja lične higijene, nošenja maski i slično", naglasio je Stevanović.

Gradski štab za vanredne situacije Zvornik donio je naredbe kojima se zabranjuje rad frizerskim salonima i drugim tretmanima za uljepšavanje i djelatnostima za njegu i održavanje tijela.

Ograničen je rad od 7.00 do 15.00 časova trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom, sanitarijama, autodijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijala, keramike, boja i lakova, kao i za zelene i stočne pijace.

Gradski štab preporučio je svim marketima i trgovinskim radnjama da kupci u objektima nose maske.

Tri lica sa regije Birač, odnosno iz Zvornika, Šekovića i Milića, pozitivna su na virus korona.

Riječ je o pacijentima koji su nedavno imali intervencije u Medicinskom centru "Bajer", bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana registrovana infekcija virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije