Društvo

Stevanović uručio zlatnik prvoj bebi u novoj godini

Stevanović uručio zlatnik prvoj bebi u novoj godini
Foto: Srna | Stevanović uručio zlatnik prvoj bebi u novoj godini

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnik sa ugraviranim zvorničkim Sabornim hramom Tanji Prodanović i njenom sinu Luki, koji se rodio u prvom minutu 2020. godine u porodilištu zvorničke Opšte bolnice.

Gradonačelnik je, nakon uručivanja poklona, rekao novinarima da Gradska uprava nastoji da na razne načine pomogne mladim bračnim parovima, a kasnije roditeljima kod rađanja prve djece i u njihovom podizanju, odgajanju i školovanju.

"Srećni smo što je u novogodišnjoj noći rođeno četvoro djece i što je taj trend nastavljen, pa već na početku drugog dana nove godine u zvorničkom porodilištu imamo osmoro rođenih", istakao je Stevanović.

Stevanović je naveo da će Gradska uprava učiniti sve da obezbijedi pozitivan prirodni priraštaj, jer, ako se djeca ne rađaju, ovaj prostor nema nikakvu perspektivu.

On je naglasio da Zvornik u tom pogledu ima perspektivu jer je prethodne godine u porodilištu Opšte bolnice rođeno 475 beba, što je impozantan broj u odnosu na trendove kakvi su, nažalost, evidentni.

Stevanović je izrazio nadu da će pozitivan trend rađanja djece biti nastavljen i u ovoj godini.

"Gradska uprava Zvornik je prije desetak godina napravila program natalitetne politike koji sadrži pomoć bračnim parovima prilikom trećeg i četvrtog pokušaja vještačke oplodnje, preko rekonstrukcije porodilišta, do gradnje dodatnih kapaciteta obdaništa radi obezbjeđivanja dovoljno prostora za male sugrađane", podsjetio je Stevanović.

On je najavio i sniženje cijena za boravak djece u Dječijem vrtiću "Naša radost", kao i stalnu pomoć porodicama sa više djece u nabavci udžbenika i mjesečnih karata za prevoz učenika.

"Dajemo 100 odsto subvenciju za prevoz tri srednjoškolca iz jedne kuće, za drugo dijete 50 odsto, dok se za svu djecu koja putuju do škole daje 30 odsto donacije za prevoz", pojasnio je Stevanović.

Stevanović je naglasio da Gradska uprava čini sve da sugrađanima olakša podizanje njihovih najmlađih i dodao da će i u narednom periodu biti rađeno na stvaranju povoljne klime za sklapanje novih brakova i podizanje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije