Društvo

Stigli nalazi kontrole na Jahorini, ukinuta zabrana odlaska đaka na ekskurziju

Stigli nalazi kontrole na Jahorini, ukinuta zabrana odlaska đaka na ekskurziju
Foto: Fcebook | Stigli nalazi kontrole na Jahorini, ukinuta zabrana odlaska đaka na ekskurziju

BANJALUKA – Po rezultatima nalaza koje je Inspektorat Republike Srpske dostavio Ministarstvu prosvjete, uslovi za smještaj u hotelu "Nebojša" na Jahorini su u skladu sa standardima zbog čega je ukinuta privremena zabrana odlaska đaka na ekskurziju u ovaj hotel, potvrđeno je u tom ministarstvu.

"Vanredni inspekcijski nadzor u hotelu "Nebojša" na Jahorini pokazao je da su nalazi uzorkovane hrane, briseva radnih površina i sanitarni pregled radnika uredni", saopšteno je iz Ministarstva.

Podsjećamo, Ministarstvo je 20. maja 2022. godine, privremeno obustavilo izvođenje ekskurzija i škola u prirodi u hotelu "Nebojša" jer se veliki broj učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke razbolilo u okviru škole u prirodi.

U saopštenju se navodi da je prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva ove škole, mikrobiološko ispitivanje uzoraka jednog oboljelog djeteta u HBL laboratoriji iz Istočnog Sarajeva pokazalo da je jedno dijete pozitivno na rota virus.

Podsjetili su da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi.

Vezane vijesti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije