Društvo

Pratite nas na Google news

Stižu tri letjelice za potrebe MUP-a RS: Kriminalce će loviti ruskim helikopterima?

Stižu tri letjelice za potrebe MUP-a RS: Kriminalce će loviti ruskim helikopterima?
Foto: N.N. | Stižu tri letjelice za potrebe MUP-a RS: Kriminalce će loviti ruskim helikopterima?
Dragan Sladojević

​BANJALUKA - Tender za nabavku tri helikotera, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, već je raspisan, a otvaranje ponuda planirano je za 9. septembar, potvrđeno je "Nezavisnim".

Iako za sada ne postoje zvanične informacije o tome ko bi mogao da isporuči ove letjelice, spekuliše se da bi one mogle da stignu iz Rusije.

Na sajtu MUP-a RS  objavljena je Odluka o izmjenama i dopunama plana nabavki za 2019. godinu, gdje su objelodanjene i pojedinosti u vezi sa kupovinom tri helikoptera.

Navodi se da je procijenjena vrijednost, bez PDV-a, 42.163.000 maraka, te da je okvirni period zaključenja ugovora treći kvartal ove godine.

"Sredstva su obezbijeđena odlukom Vlade Republike Srpske", navodi se u ovoj Odluci.

Odakle će helikopteri biti nabavljeni, zvanično bi trebalo da bude poznato nakon otvaranja ponuda, s tim što je portal "Tango Six", tragom istraživanja na ovogodišnjem Vazduhoplovnom sajmu u Parizu, objavio da će se Republika Srpska najverovatnije odlučiti za ruske helikoptere Ansat.

Inače, MUP RS u posljednje vrijeme ulaže velika sredstva u svoje opremanje, a kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, uskoro bi trebalo da im stignu i dva oklopna vozila "Despot", koje proizvodi preduzeće "Tehnički remont Bratunac" (TRB).

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, izjavio je nedavno da je "Despot" prvi put predstavljen 9. januara na paradi povodom Dana Republike Srpske, ali i najavio da će već na narednoj paradi učestvovati i veći broj tih vozila.

Prema njegovim riječima, nakon isporuke ova prva dva vozila, biće napravljen ugovor MUP-a i TRB o isporuci još vozila koja će koristiti pripadnici MUP-a.

Slavenko Ristić, generalni direktor preduzeća TRB, izjavio je ranije da su stručnjaci ocijenili da "Despot" ulazi u sam vrh multifunkcionalnih borbenih vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije