Društvo

Stojičić: Za učenike sa poteškoćama 3,5 miliona KM

Stojičić: Za učenike sa poteškoćama 3,5 miliona KM
Foto: Srna | Stojičić: Za učenike sa poteškoćama 3,5 miliona KM

DOBOJ - Za rješavanje gorućih problema u pomoć resornog ministarstva uzdaju se u Osnovnoj školi "Vuk Strefanović Karadžić", ali i u Gradskoj upravi koja očekuje važan dokument.

Naime, novi objekat JPU "Majke Jugović" koji je otvoren krajem septembra prošle godine još ima privremenu dozvolu za rad, te se čeka stalna.

"Ministarstvo je to koje daje dozvolu za rad, a naša je obaveza, odnosno grada je da ispuni potpune uslove kako bismo dobili stalnu dozvolu. Objekat je opremljen, objekat je izgrađen, ono što vjerujem da evo kroz nekih par dana ćemo naći odgovore na ova pitanja koja su otvorena, ali to je nešto što je naša obaveza, ne svakako Ministarstva, a ministar je tu svakako ekspeditivan, privremena dozvola je dobijena u roku od dva dana. Tako da, ministarstvo radi svoj posao, a ovo je nešto što je tehničke prirode i vrlo brzo će biti završeno", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja nakon sastanka sa Željkom Stojčić, ministarkom prosvjete i kulture RS.

Na finansijske probleme resornoj ministarki požalili su se u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić".

"Svi smo svjesni da je došlo do poskupljenja svega, mi smo budžet kreirali u februaru kada su bile druge cijene, do kraja smo imali problema sa finansijama da završimo finansijsku godinu, ali evo uspjeli smo to da otklonimo, da prevaziđemo, da uđemo u novu godinu. Ja se nadam da ćemo u novoj godini imati malo veći budžet da možemo malo lakše da ispratimo sve što nam treba", kazao je Ljubiša Blagojević, direktor škole.

Izgradnja objekta za učenike sa poteškoćama u razvoju koji uključuje učionicu, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim rekvizitima, sanitarni čvor je ambiciozni projekat vrijedan oko 400.000 KM koji je rukovodstvo škole predstavilo resornoj ministarki.

"U ovoj školi ima 42 djece, koliko smo upoznati, koji trebaju određenu podršku da bi savladali planove i programe koji su pred njima, to se radi uspješno. Imamo podatak da oko 2.000 djece u RS ima takve potrebe i angažman asistenata koji su podrška i roditeljima i nastavnicima je svakako neophodan. Za te potrebe iz budžeta RS je planirano 3,5 miliona KM u 2023. godini", kazala je Željka Stojčić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije