Društvo

Stojičić u Bratuncu: Prioritet dati ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove

Stojičić u Bratuncu: Prioritet dati ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove
Foto: RTRS | Stojičić u Bratuncu: Prioritet dati ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove
N.N.

BRATUNAC - Uspostavljanje bolje saradnje opštine Bratunac i institucija Srpske na ulaganju u obrazovne i kulturne ustanove, prioritet je broj jedan, istaknuto je na sastanku rukovodstva ove opštine sa ministarom prosvjete i kulture Republike Srpske Željkom Stojčić.

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Bratuncu, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske zamijenjena je stolarija i dio limarije. Iz ove škole ističu da su radi energetske efikasnosti kandidovali još dva infrastrukturna projekta

Istaknuto je da je, osim pitanja obnove i rekonstrukcije obrazovnih ustanova i ustanova kulture, potrebno uskladiti upisnu politiku u školama, piše RTRS.

V.d. načelnika opštine Bratunac Branislav Trišić istakao je da je saradnja lokalne uprave sa institucijama Srpske neophodna, a da je to u proteklom periodu izostalo. On smatra da je ova posjeta korak naprijed.

Stojičić je razgovarala u Skelanima i sa rukovodstvom muzeja Rimski municipijum o realizaciji projekata kojima bi se dodatno zaštitila arheološka istraživanja na ovom području.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije