Društvo

Stomatologa dobila djeca iz Kuljana, Zalužana i Priječana

Stomatologa dobila djeca iz Kuljana, Zalužana i Priječana
Foto: N.N. | Otvorena stomatološka ambulanta u Kuljanima: Stomatologa dobila djeca tri naselja

U prostoru područne škole "Jovan Dučić" u Kuljanima danas je otvorena dječja stomatološka ambulanta koja će biti na usluzi za više od 2.000 djece iz Kuljana, Zalužana i Priječana.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao otvaranju ambulante, rekao je da će sada djeca iz ovog kraja moći da u blizini svojih kuća dobiju ove usluge.

"Ovaj posao smo radili zajedno s OŠ 'Jovan Dučić' i Domom zdravlja, a Gradska uprava je za opremanje obezbijedila 37.000 KM. Ukupno, ovo je deveta školska stomatološka ambulanta koju smo otvorili na području grada", istakao je Radojičić.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja, kazala je da oralno zdravlje stanovništva nije na zadovoljavajućem nivou i da kroz preventivni rad u školskim stomatološkim ambulantama pokušavaju da poprave tu situaciju.

"Potrebno je da se kod najmlađih uspostavi zdrava navika održavanja higijene zuba", pojasnila je Todorovićeva.

Rankica Pušić, direktorica OŠ "Jovan Dučić", izrazila je zadovoljstvo otvaranjem zubne ambulante u školi u Kuljanima, ističući da će to biti od velikog značaja za svu djecu i roditelje iz Kuljana, Zalužana i Priječana.

Radojičić je najavio da će ove godine u Kuljanima početi i gradnja prvog gradskog vrtića.

"Kuljani su naselje koje raste i u koje se doseljava veliki broj ljudi. Projekat izgradnje vrtića ćemo realizovati zajedno s UNDP-om. Grad je obezbijedio sredstva, a očekujemo da UNDP izabere izvođača i da već na jesen počnemo radove", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije