Društvo

Stradala doktorica bila dio porodice Nermina Nikšića: "Sve u meni vrišti"

Stradala doktorica bila dio porodice Nermina Nikšića: "Sve u meni vrišti"
Foto: Anadolija/Arhiva | Stradala doktorica bila dio porodice Nermina Nikšića: "Sve u meni vrišti"

SARAJEVO - Mlada doktorica Azra Spahić, koja je u petak uveče stradala u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu, za koju je osumnjičen Armin Berberović, bila je član šire porodice premijera Federacije BiH Nermina Nikšića.

Nikšić se oglasio povodom ove velike tregadije.

"Dvije stvari čovjek ne može izbjeći: Rođenje i smrt. Negdje između toga je ono što se zove život. Danas sam samo roditelj koji ne pronalazi riječi utjehe, koji pokušava razumjeti, ali bezuspješno", započeo je Nikšić.

Podsjetio je da je dvadesetpetogodišnja Azra bila doktorica – talentovana mlada djevojka na početku života i snova.

“Bila je puna života. Osmijeh joj nije silazio s lica. Sjajan mladi ljekar, upravo ono što ovom društvu najviše treba. Mogla je biti i sjajna umjetnica, crtala je i slikala prekrasno. Kao što bi i sve drugo radila sjajno jer je jednostavno takva bila. Izabrala je da pomaže ljudima po uzoru na brata Adnana, mog zeta”, naglasio je Nikšić.

Azra je, dodao je, sada na boljem mjestu.

“Otišla je dok je sanjala još puno snova, puno toga što je željela uraditi i proživjeti. Nažalost nje više nema, njen život je prerano okončan silom. Onaj koji je to uradio nije ubio samo nju već je ubio cijelu njenu porodicu. A Adnan, Azra, Aida i Goran su već odavno i moja porodica. Sve u meni vrišti, a suze se same slijevaju dok gledam Azrine roditelje, svog Adnana i Najru”, napisao je Nikšić, čija je kćerka Najra u braku sa Azrinim bratom Adnanom.

Dodao je kako je Azra njegovoj unučadi bila najbolja tetka na svijetu.

"Draga Azra, siguran sam da ćeš biti najsjajnija zvijezda, Makov i Umin anđeo čuvar, najbolja tetka na svijetu. I ovdje ću stati. Kada se ovako nešto desi svi vjerujemo u neki bolji, pravedniji svijet, ali ga niko ne može garantovati. Zato neću govoriti i obećavati da će odjednom profunkcionirati pravna država i vladavina zakona, kao i da će svi biti kažnjeni za ono što su počinili, iako sam, kao i većina vas, bijesan, ljut i ogorčen. Ono što sigurno znam to je da Azri, Selmi, Editi, Havi, Jeleni, njihovim porodicama, roditeljima i svoj našoj djeci dugujemo to da svi zajedno učinimo sve što možemo da se ovakve stvari više nikada ne ponove još nekom djetetu, ocu, majci, bratu", naglasio je federalni premijer, prenosi N1.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije