Društvo

Stručnjak iz Australije organizuje predavanje o sajber bezbjednosti

Stručnjak iz Australije organizuje predavanje o sajber bezbjednosti
Foto: Arhiva | Stručnjak iz Australije organizuje predavanje o sajber bezbjednosti

BANJALUKA – Nikola Mijatović, vlasnik firme SYBER Services iz Melburna u Australiji, će na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci u ponedjeljak održati jednodnevnu stručnu edukaciju u oblasti sajber bezbjednosti.

Kako nam je Mijatović rekao, riječi će biti o bezbjednosti informacija i računarskih sistema, osnovnim principima i različitim domenima u ovoj oblasti, kao i o menadžmentu rizika. Takođe, polaznici će moći da čuju o zaštiti mreža, platformi i aplikacijama u firmama, te o naučnim prinipima poslovanja u okviru organizacije. Prema njegovim riječima, polaznici će takođe imati priliku da steknu sva potrebna znanja za buduće izazove u ovoj industriji.

Mijatović ima više od 20 godina iskustva u ovoj oblasti u Evropi i Australiji, a radio je kao konsultant, menadžer za sajber bezbjednost i arhitekta za vodeće finansijske i telekom institucije u Australiji. Kortizacija za učešće iznosi sto maraka, a učesnici će dobiti sertifikat o učestvovanju na specijalističkoj edukaciji. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na telefone 051/232-600 i 066/133-741, a svi zainteresovani se mogu obratiti Univerzitetu gdje je predavanje planirano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije