Društvo

Studenti iz Kotor Varoša uputili otvoreno pismo načelniku opštine

Studenti iz Kotor Varoša uputili otvoreno pismo načelniku opštine
Foto: Ilustracija | Studenti iz Kotor Varoša uputila otvoreno pismo načelniku opštine

KOTOR VAROŠ - Grupa studenata iz Kotor Varoša uputila je otvoreno pismo Zdenku Sakanu, načelniku ove opštine, u kojem zahtijevaju ukidanje, kako kažu, bespotrebnog radnog mjesta projekt menadžera i profesionalnog potpredsjednika Skupštine opštine.

Takođe traže i ukidanje naknade za predsjednike tri skupštinske komisije te ukidanje dvije novoosnovane agencije.

"Značajna finansijska sredstva koja se troše na ova radna mjesta i naknade mogla bi se iskoristiti za stipendiranje đaka i studenata, njihovo zapošljavanje i završavanje pripravničkog staža", navodi se u ovom pismu.

Prema njihovim riječima, Kotor Varoš je jedina opština u okruženju koja ima profesionalnog potpredsjednika opštine, a smatraju da će osnivanje dvije agencije opštinu koštati 300.000 KM.

Kako navode, razlog za ovakav način obraćanja načelniku su potezi koje je aktuelna vlast povukla i time, kako kažu, nanijela veliku štetu studentima i omladini opštine Kotor Varoš.

"Otpuštaju radnike, zatim primaju druge stranački podobne, a alarmantna je i situacija u svim opštinskim preduzećima, kojima se prebacuju sredstva namijenjena za investicije da bi se održala njihova likvidnost",  pojašnjava grupa studenata u pismu.

Naglašavaju da je kap koja je prelila čašu izmišljanje radnog mjesta projekt menadžer, koju javnost opštine ismijava i osuđuje.

Sakan je kazao da neće komentarisati ovo pismo sve dok se studenti ne predstave.

"Nakon što mi se obrate lično spreman sam da im odgovorim na pitanja, mada sudeći po ovom tekstu mislim da je to neko dobro upoznat sa situacijom i ne mislim da je student u pitanju", istakao je Sakan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije