Društvo

Studenti opravdali očekivanja: Uz podršku Meridiana stigli do medalja

Studenti opravdali očekivanja: Uz podršku Meridiana stigli do medalja
Foto: Ustupljena fotografija | Studenti opravdali očekivanja: Uz podršku Meridiana stigli do medalja
Promocija

Studenti banjalučkog Elektrotehničkog fakulteta ostvarili su sjajne rezultate na "Elektrijadi”, koja je nedavno održana u Bugarskoj.

Kompanija Meridian bila je sponzor ekipa u muškoj kategoriji, koji su osvojili treće mjesto u fudbalu i košarci, dok su odbojkašice takođe imale zapažen nastup.

"I druženje i provod su bili fantastični. Međutim, nismo otišli u Bugarsku samo da se provodimo. U takmičenju u nauci ekipno smo, kao fakultet, osvojili drugo mjesto, dok je ispred nas bio samo Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Zajedno sa sportom, dakle sveukupno, osvojili smo treće mjesto", kazao je Aleksandar Jelić, predsjednik Saveza studenata ETF-a.

Pojasnio je da, su osim u fudbalu i košarci, osvojili treće mjesto u šahu i prvo u ženskom stonom tenisu.

Podršku Meridiana dobili su i studenti Mašinskog fakulteta, koji su, uz pomoć ove kompanije otputovali na "Mašinijadu", na Kopaonik.

Osim nezaboravne atmosfere, koja je postala sinonim "Mašinijade", studenti su, u sportu i znanju, odmjerili snage sa kolegama iz regiona, ostvariviši dobre rezultate.

Meridian je podržao i tradicionalne Studentske igre u Banjaluci, donirao dresove budućim pravnicima, te pomogao izdavanje ovogodišnjeg broja časopisa “Iustitia”, najstarijeg studentskog časopisa na ovim prostorima.

Kako su najavili iz ove komapnije, u okviru saradnje sa Studentskim savezom Pravnog fakulteta, apsolventi mogu da očekuju donaciju koja će im olakšati odlazak na ekskurziju u Crnu Goru.

Među najuglednijim kompanijama u EU

Kompanija Meridian je 2020. godine nagrađena prestižnim ICC - VCF SME sertifikatom, najvišim evropskim poslovnim standardom, koji je postavila Svjetska federacija privrednih komora (ICC-VCF), čime je Meridian postao jedna od 900 najuglednijih kompanija u EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije