Društvo

Pratite nas na Google news

Studenti se useljavaju u SC "Nikola Tesla, stiže i novi direktor

Studenti se useljavaju u SC "Nikola Tesla, stiže i novi direktor
Foto: N.N. | Studenti se useljavaju u Studentski centar "Nikola Tesla, stiže i novi direktor
Dajana Miljić

BANJALUKA - Imenovanje novog direktora Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka trebalo bi da bude u toku ove sedmice, kazao je danas Zoran Babić, još aktuelni direktor ove ustanove, ali koji, čim mu dođe nasljednik, odlazi u fotelju pomoćnika ministra.

Vlada RS je 4. oktobra odlučila da Babić bude upućen na novu poziciju u Ministarstvo finansija RS, kao pomoćnik ministra. Babić se nada da će se imenovanje novog direktora SC naći već na narednoj sjednici Vlade RS.

"Još sam na toj poziciji i tu sam dok se ne desi formalna smjena, ne mogu ništa više o tome govoriti", kazao je Babić.

Ko će biti njegov nasljednik, još niko ne govori.

Što se tiče smještaja studenta u rekonstruisani drugi paviljon, Babić ističe da je jedan broj soba već namješten te da useljavanje brucoša počinje danas.

I Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC "Nikola Tesla", rekao je za "Nezavisne" da danas počinje useljavanje studenta u dom.

"Studenti bi trebalo da se useljavaju u nove, modernije sobe", kazao je Karlica.

Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, ističe da će brucoši u rekonstruisane sobe u drugom paviljonu biti smješteni do kraja ove sedmice.

"Kasnije će ići procedura za studente druge, treće i četvrte godine da se i oni usele, dok prvi paviljon, nažalost, neće biti završen do kraja godine", kazao je Vujin.

Prema njegovim riječima, iako je završena kompletna rekonstrukcija drugog paviljona, sporna je nabavka namještaja.

"Mislim da će rukovodstvo doma naći prelazno rješenje, odnosno da će u te sobe biti ubačen namještaj odranije, odnosno kreveti u kojima su studenti već ležali", kazao je Vujin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije