Društvo

Dekani i studenti traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Dekani i studenti traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Foto: Ilustracija | Studenti traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i 10 dekana fakulteta i akademija iz sastava ovog univerziteta zatražili su danas od Radoslava Grujića, rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, da podnese ostavku.

"Ukoliko Grujić ne podnese ostavku, od članova Senata biće zatraženo da hitno pokrenu proceduru njegovog razrješenja", stoji u saopštenju koje su potpisali rukovodioci studenata i dekani 10 fakulteta.

Kako je navedeno, razlog za smjenu je dugotrajno odsustvo adekvatne komunikacije između rektora i većine dekana fakulteta i akademija, ignorisanja potreba i otvorene opstrukcije pojedinih fakulteta, ometanja razvoja i nanošenja štete ugledu Univerziteta, te zbog neslaganja s očigledno nestručnim i nesavjesnim načinom njegovog rukovođenja. Zahtjev su podnijeli dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić, Akademije likovnih umjetnosti Marko Musović, Poljoprivrednog fakulteta Vesna Milić, Ekonomskog fakulteta Pale Ljubiša Vladušić, Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borislav Cicović, Muzičke akademije Dražen Kosorić, Bogoslovskog fakulteta Darko Đogo, Filozofskog fakulteta Draga Mastilović.

Zahtjev su potpisali i dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić, kao i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Milišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije